-------- -DOPRAVA SR-

--------Slovenská pošta

---------DPD preprava

-------zdarma od 60 EUR

 

--------VÝDAJNÉ MIESTA-

-----Uloženka - do 18 kg

-------------------Bratislava

-------zdarma od 40 EUR

 

-



Úvod » CHLEBOVÉ ZMESI » ADVENI Bezlepkový ENERGY chlieb s chia múkou 500 g


    

ADVENI Bezlepkový ENERGY chlieb s chia múkou 500 g

 

Číslo produktu: 99999
Nákupom získate 3 body
Vaša cena:
2,79 EUR

Bezlepkový ENERGY chlieb s chia múkou 500 g


Pod exotickým označením šalvie ("čia") sa skrývajú semienka šalvie hispánskej (Salvia hispanica), pestované v niektorých oblastiach Strednej a Južnej Ameriky. Pôvodný obyvatelia týchto krajín semienka chia pravidelne konzumovali a znalosti o ich priaznivých účinkoch si odovzdávali po generácie. Táto drobná semienka, ako aj múka, ktorá sa z nich získava, majú mimoriadne vysoký podiel plnohodnotných bielkovín a vynikajú vysokým obsahom vlákniny. Navyše predstavujú jedinečný rastlinný zdroj polynenasýtených mastných kyselín, najmä omega-3 alfa-linolénovej kyseliny, a obsahujú veľké množstvo vitamínov a minerálov, najmä vápnika (5 × väčšie množstvo ako v mlieku), draslíka (2 × viac ako v banánoch) a železa ( 3 × viac ako v špenáte). Vďaka týmto svojim nutričným vlastnostiam sú ideálnym doplnkom stravy pre športovcov, vegetariánov, vegánov, diabetikov, ženy tehotné a kojace, seniorov a jedinca usilujúce o redukciu váhy. Pretože neobsahujú lepok, ich konzumácia je vhodná aj pre celiakov. Múka zo semienok šalvie hispánskej tvorí základ nášho bezlepkového

ENERGY chleba s šalvie. Dajte si ho na raňajky a získate energiu na celý deň!

Zloženie
kukuričný škrob, zemiakový škrob, modifikovaný tapiokový škrob, chia múka (7%), dextróza, slnečnicový lecitín (emulgátor), prírodná zahusťovadlo guarová guma, mletá rasca, kyselina citrónová (regulátor kyslosti)

Bez lepku, mlieka, vajec, sezamu, arašidov, sójovej múky, sójového lecitínu, lupiny múky, farbív, aróm

Balenie obsahuje
500g zmesi na bezlepkový ENERGY chlieb s múkou z šalvie semienok.
K tomu pridáte cca 350 ml vlažnej vody, 5 g sušeného alebo 21 g čerstvého droždia. Môžete tiež pridať (nie je však nutné) 20 ml oleja pre väčšiu vláčnosť.


Návod na prípravu v domácej pekárni
Pred otvorením sáčok pretrepte, aby sa jeho obsah dobre premiešal. Do miešacej nádoby nalejte cca 350ml vlažnej vody. Ak chcete, prilejte 20 ml oleja. Prisypte obsah balenia. Nakoniec do jamky uprostred zmesi pridajte droždie. (Poradie krokov zachovajte, aj keď výrobca vašej pekárne odporúča iný postup.) Pečte na bezlepkový program prípadne na iný krátky program 2 až 3 hodiny.

Návod na prípravu v klasickej rúre
Pred otvorením sáčok pretrepte, aby sa jeho obsah dobre premiešal. Do ešte suchej zmesi pridajte droždie. Dôkladne premiešajte. Cca 350 ml vlažnej vody nalejte do vhodnej nádoby. Ak chcete, prilejte 20 ml oleja. Vmiešajte ručne alebo hnetačom na malú rýchlosť zmes s droždím. Hnetie do hladka na strednú rýchlosť 10 minút. Nechajte vykysnúť v rúre predhriatej na 35-40 ° C počas 20 minút. Potom cesto znova premiešajte pri malých otáčkach a následne vytvarujte bochník na plech alebo ešte lepšie do formy. Nechajte kysnúť ďalších 60 minút. Pečte v predhriatej rúre pri 200 ° C cca hodinu.

Zloženie

Obsah múky z chia semienok: 7%

OGU2M