BANÁNOVÁ MÚKA
Banánová múka sa dá využiť v kuchyni na varenie, pečenie, je vhodná na prípravu sladkých i slaných pokrmov. Na výrobu 1 kg banánovej múky je potrebných približne 8-10 kg banánov. Banánová múka je prirodzene bezlepková a vhodná pre celiakov.
Banánová múka (plantajnová) je vyrobená zo zeleninových banánov, ktoré sa olúpu, nasekajú, usušia a rozomelú na múku. Múka z plantejnov je bohatá na minerálne látky (draslík a horčík) a vlákninu. Výrobný proces je veľmi šetrný a preto dochádza k zachovaniu prospešných výživných látok, ktoré plantajny obsahujú. Po uvarení obsahuje rezistentné (nestráviteľné) škroby, ktoré sú prospešné pri rôznych diétach a chovajú sa pri trávení podobne ako nerozpustná vláknina – predlžuje nám pocit sýtosti a znižuje glykemický index. Múka bola najskôr používaná pre svoje účinky pri redukcii váhy a celkovému zlepšeniu metabolizmu. Dnes sa využíva hlavne v bezlepkovej diéte au pacientov s celiakiou. Vyžaduje tepelnú úpravu. Má neutrálnu chuť.
Banánová múka (ovocná) je vyrobená z odrôd banánov, ktoré dobre poznáme aj u nás. Môže byť vyrobená zo zrelých ovocných banánov. Táto múka je vďaka vysokej koncentrácii sacharidov (prirodzených cukrov) sladká a použitie nájde v sladkej kuchyni, na tepelnú úpravu aj do studenej kuchyne. Môže slúžiť ako náhrada cukru. Druhá ovocná banánová múka je vyrobený z nezrelých ovocných banánov, obsahuje viac škrobov a má skôr neutrálnu chuť, je tak vhodný do sladkých aj slaných receptov, spravidla na tepelné spracovanie, často sa používa na prípravu pečiva
Banánová múka bezlepková Banánová múka je vhodná pre všestranné použitie:- Pre výrobu vanilkového krému,- Na výrobu omáčok- Pre pečenie chleba alebo koláčov (až 30% za inú múku)Veľmi dobre tolerovaná alergikom. Bohatá na draslík a minerálne látky.Vyrobené z odrody banánov vhodných pre varenie a pečenie.Neutrálnej chuti.Energetická hodnota ve 100g 341kcal / 1447kJ Bielkoviny (proteíny) 2,0g
Banánová bezlepková múka 1 kg Banánová múka je vhodná pre všestranné použitie:- Pre výrobu vanilkového krému,- Na výrobu omáčok- Pre pečenie chleba alebo koláčov (až 30% za inú múku)Veľmi dobre tolerovaná alergikom. Bohatá na draslík a minerálne látky.Vyrobené z odrody banánov vhodných pre varenie a pečenie.Neutrálnej chuti.Energetická hodnota ve 100g 341kcal / 1447kJ Bielkoviny (proteíny) 2,0g
Banánová múka z ovocných zrelých banánov - sladká K osladenie cereálií, kaší, tvarohu, jogurtu, náplň do dezertov a koláčov, smoothies a kokteilov. Možno použiť ako sladidlo pri príprave akéhokoľvek pokrmu. Pre studenú i teplú kuchyňu: príprava smoothiedo jogurtumúčniky, dezertysladké pečeniesušienky, koláčekaše, pudingyposyp pokrmu, sladidloBanánová múka má sladkú chuť. 100% prášok z BIO banánov
Banánová múka z ovocných banánov neutrálnej chuti Určená len pre tepelné spracovanie Využitie je všestranné. Hodí sa nielen pre sladké pečenie (vynikajúci v mrkvovom torte, tekvicový koláč), ale výbornou službu urobí tiež v chlebe. V Latinskej Amerike sa používa aj na prípravu kaší pre deti. Možno tiež použiť pri príprave a zahusťovanie omáčok a pokrmov. Banánovou múku je možné použiť aj ako náplň
Banánová múka z ovocných zrelých banánov - sladká K osladenie cereálií, kaší, tvarohu, jogurtu, náplň do dezertov a koláčov, smoothies a kokteilov. Možno použiť ako sladidlo pri príprave akéhokoľvek pokrmu. Pre studenú i teplú kuchyňu: príprava smoothiedo jogurtumúčniky, dezertysladké pečeniesušienky, koláčekaše, pudingyposyp pokrmu, sladidloBanánová múka má sladkú chuť. 100% prášok z BIO banánov