-------- -DOPRAVA SR-

--------Slovenská pošta

---------DPD preprava

-------zdarma od 60 EUR

 

--------VÝDAJNÉ MIESTA-

-----Uloženka - do 18 kg

-------------------Bratislava

-------zdarma od 40 EUR

 

-



Úvod » CHLEBOVÉ ZMESI » ADVENI Bezlepkový chlieb AZTÉK s nopálovou múkou 500 g


    

ADVENI Bezlepkový chlieb AZTÉK s nopálovou múkou 500 g

 

Číslo produktu: 655
Nákupom získate 3 body
Vaša cena:
2,66 EUR

Bezlepkový chlieb Azték s nopálovou múkou 500 g


Nopál je pôvodné aztécke označenie pre kaktus Opuntia ficus indica. Táto suchomilná rastlina má svoj domov v Strednej Amerike. Odtiaľ sa vďaka stredovekým námorným výpravám dostala najprv na Pyrenejský polostrov, neskôr sa rozšírila po celom Stredomorí, prenikla do Ázie, Afriky, Indie a Oceánie. Nopálovou veľmocí však aj naďalej zostáva Mexiko, kde rastie na 60 druhov tejto rastliny a jej jedlé druhy tvoria neoddeliteľnú súčasť jedálnička tamojšieho obyvateľstva. Nopál je takmer z polovice tvořenvlákninou - a to rozpustnú aj nerozpustnú, ktorá podporuje zdravú peristaltiku čriev a pomáha tak predchádzať rade civilizačných chorôb spôsobených nesprávnou funkciou tráviaceho traktu. Ďalšie nutričné ​​prednosťou tejto rastliny je vysoké zastúpenie aminokyselín. Obsahuje ich celkom 17, z ktorých 8 je esenciálnych. Za zmienku stojí aj pestrá škála minerálnych látok a vitamínov, najmä vitamínu C a vitamínov skupiny B. Nespornou výhodou je potom tiež jeho nízka energetická hodnota. Nopálová múka sa získava veľmi šetrným spracovaním kaktusových listov, ktoré zaručuje zachovanie všetkých výživných látok. Adven Vám ju ponúka v podobe jedinečnej zmesi na bezlepkový chlieb Azték s NOPALom.

Zloženie
kukuričný škrob, zemiakový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, slnečnicové semienka mletá, nopálová múka (6%), dextróza, soľ, prírodné zahusťovadlo guarová guma, slnečnicový lecitín (emulgátor), mletá rasca, kyselina citrónová (regulátor kyslosti)

Bez lepku, mlieka, vajec, sezamu, arašidov, sójovej múky, sójového lecitínu, lupiny múky, farbív, aróm a konzervačných látok

Balenie obsahuje
500 g zmesi na bezlepkový Azték chlieb s nopálovou múkou.
K tomu pridáte
cca 360 ml vlažnej vody, 5 g sušeného alebo 21 g čerstvého droždia. Môžete tiež pridať (nie je to však nutné), 20 ml oleja pre väčšiu vláčnosť.


Návod na prípravu v domácej pekárni
Pred otvorením sáčok pretrepte, aby sa jeho obsah dobre premiešal. Do miešacej nádoby nalejte cca 360 ml vlažnej vody. Ak chcete, prilejte 20 ml oleja. Prisypte obsah balenia. Nakoniec do jamky uprostred zmesi pridajte droždie. (Poradie krokov zachovajte, aj keď výrobca vašej pekárne odporúča iný postup.) Pečte na bezlepkový prípadne iný krátky program 2 až 3 hodiny.

Návod na prípravu v klasickej rúre
Pred otvorením sáčok pretrepte, aby sa jeho obsah dobre premiešal. Do ešte suchej zmesi pridajte droždie. Dôkladne premiešajte. Cca 360 ml vlažnej vody nalejte do vhodnej nádoby. Ak chcete, prilejte 20 ml oleja. Vmiešajte ručne alebo hnetačom na malú rýchlosť zmes s droždím. Hnetie do hladka na strednú rýchlosť 10 minút. Nechajte vykysnúť v rúre predhriatej na 35-40 ° C počas 20 minút. Potom cesto znova premiešajte pri malých otáčkach a následne vytvarujte bochník do formy. Nechajte kysnúť ďalších 60 minút. Pečte v predhriatej rúre pri 200 ° C cca hodinu.


Zloženie

Obsah nopálové múky: 6%

Priemerné výživové hodnoty na 100 g

Energetická hodnota 1575 kJ / 372 kcal

Bielkoviny 2,3 g

Sacharidy 77 g

Tuky 6 g

MjgyMDA4Nz