-------- -DOPRAVA-

--------Slovenská pošta

---------DPD preprava

-------zdarma od 80 EUR

 

--------VÝDAJNÉ MIESTA-

-----Uloženka - do 18 kg--------

-------zdarma od 40 EUR

 

-

 


Úvod » Obiloviny, strukoviny » Amarant premium 500 g


        

Amarant premium 500 g

 

Číslo produktu: 878
Nákupom získate 2 body
Vaša cena bez DPH : 2,18 EUR
Vaša cena s DPH (10 %):
2,40 EUR

do košíka:
  ks  

Amarant zrno premium

vypestované v ekologickom poľnohospodárstve

Amarant sa radí k pseudoobilovinám, ale v kuchyni sa využíva rovnako ako obilniny.

Zrno a z neho mletá múka sa využívajú predovšetkým v potravinárstve.

Amarant môžeme k pokrmom pridávať ako prílohu samotný alebo ho možno kombinovať s ryžou, pšeno a kukuricou, vždy kombinujte 1 diel amarantu a 4 diely iné obilniny

kaša - 100 g amarantu varte 20 minút s 300 ml tekutiny, občas premiešajte, pridajte 4 lyžice ovsených vločiek a 200 ml tekutiny, potom varte ešte 5 minút a máte hotovo, dozdobte a dochuťte podľa ľubovôle orechy, ovocím a korením
polievka - do vašu obľúbenej polievky skúste pri varení (napríklad spolu so zemiakmi) pridať 4 lyžice amarantu
puding - 60 g amarantu prepláchnite a varte ho v cca 300 ml tekutiny asi 20 minút, po uvarení prisypte kakao a škoricu, nechajte vychladnúť a primiešajte vopred namočená chia semienka (5 g), dochucujte medom a citrónom, pred podávaním schlaďte zmes cez noc v chladničke
zeleninový šalát - uvarený a vychladnutý amarant zmiešajte s obľúbenou čerstvou zeleninou
rizoto - pridajte amarant do rizota alebo napríklad aj do zeleninového kuskus
popcorn - teda skôr popamarant, poriadne rozohrejte vyšší hrniec, prisypte 2 lyžice amarantu, po chvíli začne pukať, keď vypukne väčšina, presypte ho do misy
alegría - mexická sladká pochúťka, najskôr si pripravíte popamarant (pol šálky nevypukaného), potom na mierne rozohriatu panvicu dajte 3 lyžice medu, následne pridajte popamarant, štipku soli a 3 lyžice kakaa, všetko riadne premiešajte a zmes natlačte do malého pekáčika (na chleba) , nechajte vychladnúť a potom krájajte na plátky
Rastlina, z ktorej amarant pochádza, sa nazýva láskavec. V Strednej Amerike bol Aztékmi a Inky pestovaný už 4000 rokov pred naším letopočtom. Dnes sa amarant prevažne pestuje v tropickom páse, kde sa zrno zberá až trikrát ročne. Jedno zrnko má veľmi malé rozmery i váhu.

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 553 kJ / 371 kcal
Tuky: 7,0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,5 g
Sacharidy: 65,3 g
z toho cukry: 1,7 g
Bielkoviny: 13,6 g
Soľ: 0,01 g
Môže obsahovať stopy lepku

Y2MyNmF