-------- -DOPRAVA-
--------Slovenská pošta
---------DPD preprava
-------zdarma od 80 EUR
--------VÝDAJNÉ MIESTA-
-----Uloženka - do 18 kg--------
-------zdarma od 40 EUR
-
Úvod » BANÁNOVÁ MÚKA » Banánová múka zo zeleninových banánov (plantejnová) 500 g
Banánová múka bezlepková
Banánová múka je vhodná pre všestranné použitie:
- Pre výrobu vanilkového krému,
- Na výrobu omáčok
- Pre pečenie chleba alebo koláčov (až 30% za inú múku)
Veľmi dobre tolerovaná alergikom. Bohatá na draslík a minerálne látky.
Vyrobené z odrody banánov vhodných pre varenie a pečenie.
Neutrálnej chuti.
Energetická hodnota ve 100g 341kcal / 1447kJ
Bielkoviny (proteíny) 2,0g
sacharidy 80,1g-z toho cukor 0,8g-
tuky 0,5g
nasýtené mastné kyseliny 0,1g
vláknina 4,0g
sodík 0,01 g
RECEPTY:
vanilkový puding
-bezlepkový, bezvaječné, bez droždia
50 g Hanneforth-banánové múky40-50g cukru500ml mliekavanilka: podľa chutiZmiešajte banánovou múku s cukrom a primiešajte do studeného mlieka. Za stáleho miešania pomaly varte.
Podľa chuti možno pridať aj trochu masla alebo žĺtok.
Baileys - Banánové muffiny
bezlepkové
125 g Hanneforth banánovej múky
125 g škrobu
4 čajové lyžice GDL-prášku do pečiva (cca. 15g)
5 vajec
16 g vanilkového cukru
250 ml oleja
250 ml Baileys Irish Cream
250 g práškového cukru
Všetky ingrediencie dobre zmiešajte a za pomocou ručného mixéraspracujte jemné cesto, prípadne rozdeľte do foriem na muffiny, rozdeľterovnomerne na 12 rovnakých dielov. Upečte v rozohriatej rúre a vyberte zforiem. Nechajte vychladnúť. Následne môžete ozdobiťčokoládovoupolevou a plátky banánu.
Pečenie: v predhriatej rúre, stredná výška rúry, horný / dolný ohrev 160 ° C(ventilátor 150 ° C), po dobu cca. 20 minút
Mrkvový tort
5 vajec (stredná veľkosť 50g)
300g cukru
300g mandlí alebo orechov (pražené a pomleté)
300g mrkvy (strúhané)
1 štipka soli
75g banánovej múky
korenie: napr. škorica, citrón, vanilka, zázvor, podľa chuti
odel žĺtky vajec, zmiešajte bielky s 200g cukru a vytvotře nie príliš tuhý sneh.
Zmiešajte do peny žĺtky, soľ a korenie sa 100g cukru.
Orechy / mandle, mrkva a banánovú múku premiešajte so žĺtkami.
1/3 peny z vaječných bielkov zmiešajte
vložte opatrne zvyšné 2/3 peny do cesta
Cesto vložte do formy a pečte po dobu cca. 60 min na teplotu 180 ° C, s ventilárorem 160 ° C. Potom nechajte vo forme vychladnúť.
Možno posypať práškovým cukrom a ozdobiť podľa chuti, napr. Mrkvou, marcipánovú mrkvou, alebo potrieť citrónovou polevou (cukor s citrónovou šťavou), alebo potrieme cca 150g horúcou marhuľovou marmeládou a sladkú polevou (200g cukru s trochou vody) - sladká varianta
TIP: mrkva môže byť nahradená tekvíc - tekvicový koláč