S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 

-------- -DOPRAVA-

--------Slovenská pošta

---------DPD preprava

-------zdarma od 80 EUR

 

--------VÝDAJNÉ MIESTA-

-----Uloženka - do 18 kg--------

-------zdarma od 40 EUR

 

-

 


Úvod » BANÁNOVÁ MÚKA » Banánová múka zo zeleninových banánov (plantejnová) 1 kg


        

Banánová múka zo zeleninových banánov (plantejnová) 1 kg

zľava 30%

 

Číslo produktu: 662
Nákupom získate 6 bodov
cena pred zľavou 8,40 EUR
Vaša cena bez DPH : 5,25 EUR
Vaša cena s DPH (12 %):
5,88 EUR

do košíka:
  ks  

Banánová bezlepková múka 1 kg



Banánová múka je vhodná pre všestranné použitie:
- Pre výrobu vanilkového krému,
- Na výrobu omáčok
- Pre pečenie chleba alebo koláčov (až 30% za inú múku)


Veľmi dobre tolerovaná alergikom. Bohatá na draslík a minerálne látky.
Vyrobené z odrody banánov vhodných pre varenie a pečenie.
Neutrálnej chuti.


Energetická hodnota ve 100g  341kcal / 1447kJ

Bielkoviny (proteíny) 2,0g

sacharidy 80,1g-z toho cukor 0,8g-

tuky 0,5g

nasýtené mastné kyseliny 0,1g

vláknina 4,0g

sodík 0,01 g

 

RECEPTY:


vanilkový puding
-bezlepkový, bezvaječné, bez droždia
50 g Hanneforth-banánové múky40-50g cukru500ml mliekavanilka: podľa chutiZmiešajte banánovou múku s cukrom a primiešajte do studeného mlieka. Za stáleho miešania pomaly varte.
Podľa chuti možno pridať aj trochu masla alebo žĺtok.

 

Baileys - Banánové muffiny

bezlepkové

 

125 g Hanneforth banánovej múky
125 g škrobu
4 čajové lyžice GDL-prášku do pečiva (cca. 15g)
5 vajec
16 g vanilkového cukru
250 ml oleja
250 ml Baileys Irish Cream
250 g práškového cukru

Všetky ingrediencie dobre zmiešajte a za pomocou ručného mixéraspracujte jemné cesto, prípadne rozdeľte do foriem na muffiny, rozdeľterovnomerne na 12 rovnakých dielovUpečte v rozohriatej rúre a vyberte zforiemNechajte vychladnúťNásledne môžete ozdobiťčokoládovoupolevou a plátky banánu.

Pečeniev predhriatej rúre, stredná výška rúry, horný / dolný ohrev 160 ° C(ventilátor 150 ° C), po dobu cca20 minút

 

Mrkvový tort

5 vajec (stredná veľkosť 50g)

300g cukru

300g mandlí alebo orechov (pražené a pomleté)

300g mrkvy (strúhané)

1 štipka soli

75g banánovej múky

korenie: napr. škorica, citrón, vanilka, zázvor, podľa chuti

odel žĺtky vajec, zmiešajte bielky s 200g cukru a vytvotře nie príliš tuhý sneh.
Zmiešajte do peny žĺtky, soľ a korenie sa 100g cukru.
Orechy / mandle, mrkva a banánovú múku premiešajte so žĺtkami.
1/3 peny z vaječných bielkov zmiešajte
vložte opatrne zvyšné 2/3 peny do cesta


Cesto vložte do formy a pečte po dobu cca. 60 min na teplotu 180 ° C, s ventilárorem 160 ° C. Potom nechajte vo forme vychladnúť.
Možno posypať práškovým cukrom a ozdobiť podľa chuti, napr. Mrkvou, marcipánovú mrkvou, alebo potrieť citrónovou polevou (cukor s citrónovou šťavou), alebo potrieme cca 150g horúcou marhuľovou marmeládou a sladkú polevou (200g cukru s trochou vody) - sladká varianta


TIP: mrkva môže byť nahradená tekvíc - tekvicový koláč

YTEzY2FmN