-------- -DOPRAVA-

--------Slovenská pošta

---------DPD preprava

-------zdarma od 80 EUR

 

--------VÝDAJNÉ MIESTA-

-----Uloženka - do 18 kg--------

-------zdarma od 40 EUR

 

-

 


Úvod » CIROKOVÁ MÚKA

CIROKOVÁ MÚKA

Cirok je jednou z najdlhšie pestovanou obilninou. Je tiež jednou z mála obilnín, ktoré neobsahujú lepok (glutén). Cirok sa vo väčšej miere pestoval vo 20.rokoch minulého storočia, v súčasnosti však bolo nahradené masovejšie používanú kukuričnou múkou.
Cirok je prirodzene bezlepková plodina a je vhodný pre bezlepkovú diétu. Je niekedy prezývaný aj ako "pšenica celiatikov".

Cirok je bohatým zdrojom bielkovín a vlákniny. Ďalej potom minerálnych látok ako horčík, železo, fosfor, draslík, mangán, selén, zinok a vitamíny B.


Čiroková múka je bohatým zdrojom bielkovín a vlákniny a zostávajú v nej zachované prirodzené antioxidanty. Má neutrálnu chuť, čo čirokové múku predurčuje k širokému užiť ako na sladké aj na slané pečenie. Je tiež vhodná na pečenie chleba a pečiva. Pri experimentovaní s touto múkou by malo by byť použité max. 30% z celkového obsahu múky.

Usporiadať podľa 
Výrobca  

Ciroková múka hladká Cirok patrí medzi obilniny pestované odpradávna, jeho história siaha až do starého Egypta. Dnes je rozšírený na všetkých piatich kontinentoch, pričom najlepšie sa mu darí v Amerike a v Afrike. Z nutričného hľadiska je cenený pre svoj vysoký podiel bielkovín, aminokyselín a ako zdroj kvalitných sacharidov. V USA sa mu prezýva pšenica celiatikov.prípravaK príprave bezlepkového
Vaša cena 2,65 EUR

Ciroková múka hladká 1 kg

Mjc4N