-------- -DOPRAVA SR-

--------Slovenská pošta

---------DPD preprava

-------zdarma od 60 EUR

 

--------VÝDAJNÉ MIESTA-

-----Uloženka - do 18 kg

-------------------Bratislava

-------zdarma od 40 EUR

 

-



Úvod » JABLČNÁ MÚKA » JABU Jablčná bezlepková zmes na korpus 85 g


    

JABU Jablčná bezlepková zmes na korpus 85 g

zmes na tortový korpus

 

Číslo produktu: 658
Nákupom získate 1 bod
Vaša cena:
1,30 EUR

do košíka:
  ks  

Varianty tohoto výrobku

Obrázok:
Číslo produktu / Názov tovaru:
 
Cena:
JABU Jablčná bezlepková zmes na korpus 500 g
6581
JABU Jablčná bezlepková zmes na korpus 500 g
Vaša cena 7,14 EUR
DARČEK K NÁKUPU NAD 40 EUR! JABU Jablčná bezlepková zmes na korpus 85 g
6581
DARČEK K NÁKUPU NAD 40 EUR! JABU Jablčná bezlepková zmes na korpus 85 g
Vaša cena 0,06 EUR

Jablčná bezlepková zmes na korpus 85 g


Zloženie: jablčná sušina, zemiakový škrob, bio prášok do pečiva

Jablčná múka nahrádza ako bežnú múku tak aj cukor, je preto vhodná predovšetkým na použitie v sladkej kuchyni a výroba múčnikov z nej je veľmi jednoduchá.
Jablčná múka sa vyrába drvením sušených jabĺk. Na rozdiel od jablčnej vlákniny, do ktorej sa používajú už odstavený jablká, sú v jablčnej múke použitá celá, iba sušená a rozdrvená, jablká. Bez pochyby to spoznáte aj sami, pretože všetko čo z tejto múky upečú, má úžasnú sviežu chuť jabĺk.


Jablková múka je už hotová zmes sušiny z jabĺk, zemiakového alebo kukuričného škrobu a kypriaceho prášku. Prísady tvorí len malú časť objemu zmesi. Vďaka tomu je príprava veľmi jednoduchá - stačí pridať vajcia či banán, rozšľahať, zapiecť v rúre alebo mikrovlnke, na panvici či waflovačov a je hotovo. Žiadna obilná ani iná múka navyše nie je potrebné.


Príprava: našľahajte 5 celých vajec, pridajte obsah sáčku, zamiešajte a vlejte do vymastenej tortovej formy, popr. pečte na papierom na pečenie. Pečte 15 min. pri 160-170 ° C a ďalších 15 min. pri 150-160 ° C.
bežný tortový piškótový korpus, ako ho poznáme z obchodu, pripravíme z jednej dávky zmesi jablkovej múky a 5 vajec vyšľahaných do peny.
Obsah 1 sáčku jablčnej múky zodpovedá cca 0,75 kg čerstvých jabĺk.


Z múky je možné pripraviť malé buchtičky, placky či dokonca "jablkový zemiakové placky".

Veľkou výhodou je prirodzená nasládlost múky, do receptu teda už nie je nutné pridávať cukor.
Nenechajte sa mýliť množstvom, jedlá z jablčnej múky sú veľmi sýta vďaka vysokému obsahu jablčnej vlákniny. Táto vláknina má pozitívne účinky v oblasti obnovy mikroflóry a čistenie čriev. Tiež znižuje chuť k jedlu a zároveň predlžuje trávenie v žalúdku, čím vzniká pocit nasýtenia, podporuje štiepenie tukov, a preto uľahčuje redukciu telesnej hmotnosti.
Jablčná vláknina vzhľadom k svojmu zloženiu má veľmi priaznivé účinky na ľudský organizmus. Podporuje zdravú látkovú výmenu, zlepšuje pasáž čriev a napomáha chrániť pred rakovinou hrubého čreva.

 

RECEPTY:

 

Mrkvový tort

5 vajec, 50 g práškového cukru, 50 g orieškov alebo drvených mandlí, 1 lyžička škorice, šťava
a kôra z polovice citróna, polka pr.do peč., 3 lyžice oleja, 200 g mrkvy varené nie príliš
100g Jabu múky, 2 lyžičky škrobu alebo pudingu
Žĺtky a cukor vymiešame do peny. Pridáme citr. kôru a šťavu, oriešky, škoricu, Jabu múku, škrob
a pr.do peč. Všetko dobre zamiešame. Následne vmiešame vychladnutú a nahrubo nastrúhanú
mrkva. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh.
Pečieme v dobre vymastenej a vysypanej tortovej forme alebo na pomastenom pečenie
papieri. Prvých 10-15 min. v rúre predhriatej na 160-165 st. potom stiahneme
na 150 st. a dopekáme ďalších asi 25 minút

 

 

Sloní slzy

Najprv si uvaríme puding, ale dáme len ¼ litra mlieka, aby bol tuhý a po uvarení dáme vychladnúť. Potom sa pustíme do piškótu, ktorý urobíme podľa popisu na malom balenie Jabu múky. Ak ho nemáme, dáme do misy 5 vajec, a 85g Jabu múky a šľaháme až hmota napení a zbledne. Potom vylejeme na vymastený papier na pečenie. Cesto stačí na ½ normálneho plechu na pečenie. Pečieme prvých 10 minút na 165 ° C a ďalších cca 20 minút na 150-155 ° C. Dobu pečenia a stupňa C si musí každý vyskúšať. Záleží na rúre a sile cesta. Proste si to musíte ustrážiť.

Krém
Vyšľaháme maslo s cukrom a postupne zašľaháme puding. Je len na Vás, aký krém bude. Niekto má radšej viac maslový, iný viac pudingový. Do krému môžete pridať vanilku alebo trochu rumu.
Vychladnutý piškót zľahka potrieme lekvárom, najlepšie červenú a potom natrieme krém, ktorý neroztierame až do krajov. Na prostriedok šírky položíme banán a cez neho cesto aj s papierom prehneme. Zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť. Potom stiahneme papier z hornej časti a polejeme čokoládou. Keď máme hotovo, preložíme múčnik na tácku a dáme znova do chladničky, aby čokoláda stuhla. Čokoládou síce polievať nemusíme, ale s ňou múčnik nielen lepšie vyzerá, ale aj chutí!

 

Bublanina s tvarohom

4 vajcia, 100-120 g tuku (maslo, Hera)
3 lyžice cukru, 1 balenie Jabu múky (85 g)
1/2 trojuholníčka Olešnického tvarohu,3/4 lyžičky pr. do pečiva, citrónová kôra
na ochutenie (na špičku noža).


Zmäknutý tuk vyšľaháme s cukrom.
Pridáme vajcia, pr. do pečiva, múku a znovu vyšleháme.Nakonec vmiešame
rozdrobený tvaroh.
Vlejeme do vymastenej tortovej formy alebo na pomastený papier na plech (malý).


Pre spestrenie môžeme ozdobiť
Treba pokrájanými marhuľami alebo iným ovocím.
Pečieme rovnako ako ostatné koláče.
Prvých 10 min na 165 ° C dopekáme na 150 ° C. Celkom asi 35 min

 

 

Marhuľový koláč

2x malého balenia jablkovej múky (170 g)
1 vajce, 100 g masla, 1 lyžička škrobu,
1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva,
mandľové lupienky
na poliatie: 1 vajce, 100 g cukru, 100 g masla


Z múky, masla a vajíčka spracujeme na doske cesto, ktoré má byť trochu tuhšie a natlačíme ho do
vymastenej tortovej formy.
Na cesto dáme pokrájané marhule a jemne posypeme mandľovými lupienkami.
Do malého kastrólika dáme maslo a pomaly rozpustíme (nesmie byť horúce)
prisypeme cukor a vmiešame vajcia.
Zmes nalejeme lyžicou na koláč a pečieme, cca 35 min na 160 ° C.

 

 

Biskupský chlebíček


Potrebujeme:
85g "Jabu" jablkovej múky (1 malé balenie)
5 vajec, 3 lyžice cukru, 3 lyžice oleja, 50g čokolády, 30g hrozienok, 30g orechov alebo orieškov, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, citrónová kôra, šťava z 1/2 citróna, 30g presladené pomarančovej kôry
Postup:
Vajcia rozdelíme a vyšľaháme zvlášť bielky. Do žĺtkov pridáme cukor a vyšľaháme do peny. Potom pridáme olej a zašľaháme, citrónovú šťavu - zašľaháme, prisypeme jablčnú múku a prášok do pečiva a naposledy zašľaháme.
Na drobno nalámanú čokoládu, na hrubo nasekané orechy, na jemno nakrájanú Zavárané pomarančovú kôru a hrozienka pridáme naraz a ručne zamiešame.
Vznikne hustejšie hmota ku ktorej pridáme pripravený sneh a veľmi jemne ho zapracujeme do hmoty. Neponáhľame, aby sa sneh nezrazil. Pečenie formu vymažeme tukom a vlejeme do nej pripravené cesto. Povrch urovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre na cca 160 ° C asi 1/2 hodiny.
PS: Ak máme formu starú klasickú pre istotu po vymazaní ju vysypeme kokosom. U foriem s nepriľnavým povrchom stačí iba vymazať. Hotový chlebíček môžeme poliať čokoládou, chutí potom ešte lepšie!

 

 

Osie hniezda
Upečte jednoduchý piškótu (podľa návodu na sáčku jablčnej múky) na normálnom plechu. Po vychladnutí vykrájajte okrúhlym tvorítkom asi z 1/2 plechu kolieska - to budú spodky osích hniezd. Zvyšok upečeného cesta rozmelnite do misy, pridajte hrsť nasekaných orechov, trochu rumu, kúsok masla cca 5 dkg a trochu škorice a kakao. Vypracujeme cesto, ktoré by malo dobre držať pohromade a byť skôr tuhšie.
Cez formičku osieho hniezda položte voľne kúsok mikroténového sáčku a vtlačte hrudku cesta do formičky. Násadou malé varešky urobte do hmoty v hniezde jamku, do ktorého vstrekne pripravený krém. Priklopte piškótové koliesko, obráťte, zložte formičku a mikrotén. Celý postup opakujeme.
Krém: 1 žĺtok, 2-3 lyžice cukru, kúsok masla, trochu rumu.


Linecké koláčiky
Jedno balenie zmesi na piškótu, 11 žĺtok, 1-2 lyžice medu, 5 dkg masla.
Spracujeme cesto a vyvaľkáme medzi mikrotén. Vykrojíme.
Pečieme rovnako ako medovníčky (tj.170-180? C 5 min. A dopekáme pri 150? C ďalších 5 min.). Cukrovinky chutí dobre aj bez zdobenia ako sušienky.
Do tohto cesta môžeme pridať aj orechy alebo kokos. Ak by cesto zle držalo po hromade, môžeme pridať ešte 11 žĺtok alebo trochu masla.


Perníčky
Jedno balenie zmesi na piškótu, 1 žĺtok, 1 lyžica medu, cca 5 dkg masla, perníkové korenie podľa chuti.
Zo surovín zpravujeme cesto, vyvaľkáme medzi mikrotén a vykrajujeme formičkami.
Upečené koláčiky zdobíme podľa fantázie - zlepujú, polejeme čokoládou alebo polevami, pred pečením môžeme potrieť rozšľahaným vajcom.
Pečieme na 170-180? C 5 minút a dopekáme pri 150? C ďalších 5 minút.


Marokánky
Za stáleho miešania uvaríme škrob - 2 dcl vody + 1 pol. Lyžica škrobu a 1 pol. Lyžica škrobu a 1 pol. Lyžicu masla. Odstavíme a pridáme nahrubo nasekané neslané arašidy, pomarančovú kôru, hrozienka a jedno balenie jablkovej múky (85 g). Všetko dobre premiešame. Na papier na pečenie, ktorý potrieme olejom, robíme malé kopčeky. Potom si namočíme ruky do studenej vody a hmotu roztierame prstami do placiek. Na veľkosti nezáleží, ale snažíme sa o jednu rovnakú hrúbku - kvôli pečenie.
Prvých 110 minút pečieme asi na 180? C, ďalších 10 minút na 170? C a dopekáme pri 140-150? C ešte asi 10 minút. Ku koncu pečenia skôr sušíme, aby boli placky pškně chrumkavé.
Po vychladnutí hladkú stranu polievame čokoládou.




Perník
V mise vymiešame 3 vajcia, pridáme asi 100g zmäknutého masla, 2-3 lyžice medu, 1 balenie jablčnej múky, 2-3 lyžice posekaných orechov, popr. hrozienok, 1-2 lyžice kakaa a perníkové korenie podľa chuti.
Na plech dáme pomastený papier na pečenie a naň položíme obrúčku z tortovej formy (oblým koncom dole), vlejeme cesto a pečieme na 170-180 ° C asi 15 minút a dopekáme pri teplote 160 ° C asi 10 minút.
Ak pečieme perník v tortovej forme, musíme ju vymazať a vysypať kokosom. Keď pečieme len na plechu - uvedené množstvo stačí na 1/2 normálneho rozmeru.
Hotový múčnik môžeme premazať marmeládou a poliať čokoládou.


Vafle
Rozšľaháme 3-4 vajcia, pridáme 1 balenie jablčnej múky. Krátko vyšľaháme. Vaflovač vytrieme olejom a nastavíme na 3/4 výkonu. Po zhasnutí kontrolky nalejeme cesto doprostred a rozotrieme. Neroztierame do krajov, len do 2/3 a priklopíme. Pretože je v múke prášok do pečiva, cesto mierne nadobudne a preto musíme nechať trochu priestoru, inak nám vytečie.
Schladnutý vafle pomažte a dozdobíme podľa ľubovôle.


Zemiakové placky
250g zemiakov3-4 vajcia1 balenie jablčnej múkysoľZemiaky najemno nastrúhame a pridáme ostatné ingrediencie a dobre zamiešame. Piecť môžeme na panvici na oleji, kde robíme malé kopčeky, ktoré upravíme namočenú lyžicou do placiek. Placky robíme malé, pretože veľké sa zle obracajú. Pečieme pozvoľna. Alebo môžeme piecť vo vaflovač rovnakým spôsobom ako vafle. Na zemiakové placky sú výborná slivkový lekvár, ale aj samotné chutia výborne.


Čokoládová torta
Cesto
5 vajec2-3 lyžice oleja2-3 lyžice posekaných orechov1 lyžica kakaa1lžička škrobu / pudingu1/2 lyžičky kypriaceho prášku1 balenie jablčnej múkyDo misy dáme 5 vajec a vyšľaháme do peny. Potom pridáme 2-3 lyžice oleja (alebo zmäknuté maslo), 2-3 líže posekaných orechov, 1 lyžicu kakaa, 1 lyžičku škrobu, alebo pudingu, 1/2 lyžičky kypriaceho prášku a 1 balenie jablčnej múky. Všetko dobre premiešame a vlejeme do vymastenej tortovej formy. Pečieme na 170-180 ° C približne 25 minút. Ku koncu pečenia mierne znížime teplotu.
Krém
1/2 masla100g cukru1-2 žĺtky3 lyžice kakaa3 lyžice horúcej vodyMaslo, cukor a žĺtky dobre vyšľaháme, potom urobíme v kréme jamku, pridáme 3 lyžice kakaa a 3 lyžice horúcej vody. Opäť riadne vyšľaháme na maximálnu rýchlosť, krém zasvětlá a nadobudne.
Na vychladený korpus natrieme krém a polejeme čokoládou. Môžeme zdobiť šľahačkou.

MzQ0Yjk