S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 

-------- -DOPRAVA-

--------Slovenská pošta

---------DPD preprava

-------zdarma od 80 EUR

 

--------VÝDAJNÉ MIESTA-

-----Uloženka - do 18 kg--------

-------zdarma od 40 EUR

 

-

 


Úvod » KUKURIČNÁ MÚKA

KUKURIČNÁ MÚKA

Kukurica pôvodom pochádza zo strednej Ameriky z oblasti dnešného Mexika, odkiaľ bola rozšírená do severnej Ameriky a neskôr aj Európy. Je preto zahrnutá v množstve mexických receptov ako je kukuričná tortilla. V Rakúsku škubánky, v Taliansku polenta Dnes je kukurica po pšenici a ryži najpestovanejšou obilninou na svete. 

Kukurica je zdrojom vitamínov B, pozitívne ovplyvňuje funkciu našich orgánov a metabolizmus. Obsahuje stopové množstvo minerálov ako železo, horčík, zinok, mangán, selén. V kukurici je obsiahnuté určité množstvo glukózy, ktorá dodáva nášmu telu energiu a zvyšuje odolnosť voči stresu. Obsahuje aj vlákninu.

Zo sušeného kukuričného zrna sa pomletím vyrába kukuričná múka hladká alebo polohrubá, najhrubšia je kukuričná krupica. Kukuričná múka nájde využitie najmä v exotickej a mexickej kuchyni, rovnako tak aj v tradičných receptoch ako bezlepková náhrada pšenice. Kukuričná polenta, typicky taliansky pokrm, je kaša z kukuričnej múky alebo krupice. Kukuričná múka je z prirodzene bezlepkovej plodiny a je vhodná na bezlepkovú diétu


MzlmN