-------- -DOPRAVA-
--------Slovenská pošta
---------DPD preprava
-------zdarma od 80 EUR
--------VÝDAJNÉ MIESTA-
-----Uloženka - do 18 kg--------
-------zdarma od 40 EUR
-
Úvod » NOPÁLOVÁ MÚKA » Nopálová múka 250 g
Nopálová múka
Pridáva sa do zmesí na prípravu nopálového pečiva.
Nopal je bohatým zdrojom nerozpustnej aj rozpustnej vlákniny.Prášek z nopal je až z 47% tvorený hubovitú vlákninou.
Pravidelný príjem vlákniny v nopal po krátkej dobe normalizuje hladinu cukru v krvi, znižuje riziko ochorenia srdca a ciev, pričom ovplyvňuje hladiny krvných tukov, znižuje riziko vzniku niektorých nádorov (najmä rakovinu hrubého čreva), regeneruje pečeň, žlčník.
Vláknina v tráviacom trakte výrazne zvýši svoj objem.Vznikne pocit zasýtenia, čo znamená, že je dôležitá pri diétach.
Tráviaci trakt tvorí až 12 kilogramov nečistot.Při pravidelnej konzumácii pečiva s obsahom nopal dôjde k postupnému uvoľňovaniu usadenín v črevách, ustanú problémy s nadúvaním, zápchou, hnačkou a dochádza k celkovej regenerácii organizmu a prílivu energie.
Vláknina je dôležitá aj pri liečbe žalúdočných vredov a ďalších tráviacich ťažkostí.
Nopal ďalej obsahuje 17 esenciálnych pre telo nevyhnutných aminokyselín z celkového počtu 21, ktoré sa v prírode vyskytujú.
zloženie
Nopal obsahuje väčšinu dôležitých živín v ideálnom pomere.
Okrem vysokého množstva pektínov (vápenato-horečnatých) a pestrého zastúpenia minerálov a vitamínov, najmä početných vitamínov B a C, je 47% objemu vyschnutého nopal tvorené vlákninou a to rozpustnú aj nerozpustnú.
Nopal obsahuje 17 aminokyselín, z ktorých je 8 esenciálnych základných. Za základnú je aminokyselina považovaná vtedy, keď nemôže vzniknúť priamo syntézou v ľudskom metabolizme a musí byť preto obsiahnutá v potrave.
Nopal má veľmi nízku energetickú hodnotu, nižšia ako 20 Kcal / 100g prášku.