-------- -DOPRAVA SR-

--------Slovenská pošta

---------DPD preprava

-------zdarma od 60 EUR

 

--------VÝDAJNÉ MIESTA-

-----Uloženka - do 18 kg

-------------------Bratislava

-------zdarma od 40 EUR

 

-



Úvod » Kaše, vločky » Ovsené vločky 500 g


    

Ovsené vločky 500 g

 

Číslo produktu: 01016
Nákupom získate 1 bod
Vaša cena:
1,30 EUR

do košíka:
  ks  

Varianty tohoto výrobku

Obrázok:
Číslo produktu / Názov tovaru:
 
Cena:
Ovsená múka celozrnná 1 kg
0101
Ovsená múka celozrnná 1 kg
Vaša cena 1,95 EUR

Ovsené vločky

z BIO ovsa

Ovsené vločky sú vhodné na prípravu polievok, kaší, müsli či karbonátky.


Ovsené vločky - klasika, ktorú majte doma vždy v špajze. Vedeli ste, že ovsenou kašou nazývali v starom Ríme pokrmom bohov a varili ju pred bojovým ťažením? Ovsené vločky prospejú vášmu tráveniu, obohatí telo o rozpustnú i nerozpustnú vlákninu, vďaka ktorej budete mať dlhší pocit sýtosti. Či už si pripravíte klasické müsli, domáce granolového či tradičné kašu alebo budete experimentovať a vločky skúsite v podobe smoothie s ovocím, v netradičnej drobence na koláč alebo je prisypeme do lievancov, nikdy vás nesklamú.

zloženie: ovsené vločky bio
skladovanie:Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75%
alergény: Upozorňujeme, že tento produkt obsahuje nasledujúce alergény: LEPOK

Priemerné výživové údaje v 100 g

Energia: 1551 kJ / 367 kcal

Tuky: 7 g

z toho nasýtené nemastné kyseliny: 1,3 g

Sacharidy: 63 g

z toho cukry: 1,2 g

Vláknina: 9,6 g

Bielkoviny: 14 g

Soľ: 0,01 g



Ovsená kaša s ovocom

100 g ovsených vločiek, 0,5 l vody, čerstvé ovocie
Ovsené vločky opražíme dozlata nasucho na panvici, zomelieme, zalejeme vodou a na miernom ohni varíme asi 0,5 hod. Rozdelíme podľa porcií na taniere a prelejeme prelisovaným čerstvým ovocím. Môžeme tiež podávať posypané cukrom a pokvapkané citrónovou šťavou.

Vločková kaša

100 g ovsených vločiek, 800 ml mlieka, cukor alebo med, 0,5 lyžičky masla
Večer vločky namočíme do studeného mlieka. Ráno je ohrejeme, osladíme cukrom alebo medom a omastíme maslom. Pri dochucovanie kaša sa fantázii medze nekladú. Môžeme dochucovať kakaom, škoricou, čerstvým ovocím, lekvárom, šťavou z kompótu a pod.

Sladká ovsená kaša

1 l mlieka, 150 g ovsených vločiek, 0,5 lyžičky masla, cukor, marhuľový alebo jahodový kompót
Ovsené vločky necháme dlhšiu dobu máčať v mlieku a potom za stáleho miešania uvaríme kašu, ktorú rozdelíme na taniere, podľa chuti osladíme, omastíme maslom a obložíme kompótom. Na ochutenie kaše môžeme použiť aj šťavu z kompótu.
Ovsené vločky pražené s cukrom200 g ovsených vločiek, 100 g jemného práškového cukru, kompót
Ovsené vločky opražíme bez tuku za stáleho miešania na panvičke. Pražíme asi 3 minúty, potom pridáme pieskový cukor a pražíme ďalšie 2 minúty. Takto upravené vločky doplnené kompótom je možné podávať ako desiatu alebo ich použiť na posypanie rôznych sladkých kašou.

Nákyp z ovsených vločiek s jablkami

250 g ovsených vločiek, 1 l mlieka, 4 vajcia, 20 g cukru, soľ, hrozienka, tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie pekáča, 1 kg jabĺk
Z vločiek a mlieka uvaríme kašu. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme štipku soli, po častiach pridávame vychladnutú kašu. Nakoniec pridáme hrozienka a vmiešame sneh z ušľahaných bielkov. Pekáčik vymažeme tukom a vysypeme strúhankou. Do pekáča spustím cesto, ktoré pokryjeme vrstvou jabĺk, potom znova vrstvu cesta a jabĺk. Posledná vrstva je z cesta. Pečieme v rúre vyhriatej na strednú teplotu asi 40 minút.


Jablko s vločkami

20 g ovsených vločiek, 1 jablko, 1 lyžica mlieka, cukor, 1 lyžica citrónovej šťavy, 2 orechová jadra
Ovsené vločky namočíme cez noc do vody. Druhý deň je povaríme na kašu. Do vychladnutej kaše pridáme nastrúhané jablko, trochu mlieka, cukru podľa chuti a citrónovú šťavu. Nakoniec pridáme nastrúhané orechy. Dobre premiešame a rozdelíme do misiek.

müsli

8 lyžíc ovsených vločiek, 4 väčšie jablká, 4 lyžice sladeného kondenzovaného mlieka, citrónová šťava, čerstvé maliny alebo iné ovocie podľa sezóny, 4 lyžice nadrobno nasekaných vlašských orechov
Ovsené vločky namočíme cez noc do studenej vody. Ráno nastrúhame jablká a vmiešame ich do namočených vločiek spolu so sladeným kondenzovaným mliekom a citrónovou šťavou. Vločky narovnáme do misiek, ozdobíme malinami a posypeme sekanými vlašskými orechmi.

Škótske ovsené placky

100 g ovsených vločiek, 50 g polohrubej múky, 30 g strúhaného syra, 1 žĺtok, 2 lyžice mlieka, 50 g masla, soľ, prášok do pečiva, tuk na pečenie
Premiešame ovsené vločky, múku, syr, soľ a prášok do pečiva. Pridáme zmäknuté maslo a opatrne vmiešame mlieko. Zmes musí byť stále hustá. Cesto dobre prepracujeme a necháme v chlade odpočinúť, potom je rozvaľkáme na tenkú placku, z ktorej hrnčekom vykrajujeme malé kolieska, ktorá prekrojíme napoly, potrieme žĺtkom a upečieme na rozpálenom tuku dozlata.

Chrumkavé hrudky s orieškami

100 g práškového cukru, 1 vajce, 2 lyžice masla alebo Hery, 100 g ovsených vločiek, 100 g hladkej múky, 100 g hrubo mletých orieškov, 0,5 lyžičky škorice, štipka soli, 50 g strúhanej čokolády, oriešky na ozdobu
Cukor, vajcia a zmäknuté maslo ušľaháme, pridáme ovsené vločky a múku s orieškami. Zmes ochutíme škoricou, nepatrne prisolíme a vmiešame nastrúhanú čokoládu. Ak je zmes príliš hustá, pridáme lyžicu mlieka. Lyžičkou z cesta vykrajujeme kúsky, z nich utvoríme guľôčky, rozložíme ich na plech a doprostred vpichneme oriešok. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 st. C dozlatista. Ku koncu pečenia teplotu znížime, aby sa oriešky nepálili. Vychladnuté hrudky môžeme ešte ozdobiť čokoládovou polevou. Hrudky sú dobré ako čerstvé, tak mierne rozležala uchované v plechovej alebo plastovej krabici.

MTljZTk3