-------- -DOPRAVA SR-

--------Slovenská pošta

---------DPD preprava

-------zdarma od 60 EUR

 

--------VÝDAJNÉ MIESTA-

-----Uloženka - do 18 kg--------

-------zdarma od 40 EUR

 

-

 


Úvod » POHÁNKOVÁ MÚKA

POHÁNKOVÁ MÚKA

Pohánka obsahuje draslík, fosfor, vápnik, železo, meď, mangán, zinok.
Z vitamínov skupiny B, cholín, rutín a tokoferol (E). Najviac je táto obilnina cenená pre vysoký obsah bioflavonidu, rutínu, obsiahnutého v semenách i šupkách.


Pôsobí liečivo na cievy v celom organizme. Zmierňuje ťažkosti s kŕčovými žilami na nohách. Účinok rutinu ešte násobí vitamín C, preto je nevyhnutné jesť k pohánke surovú zeleninu. Rutín s vitamínom C znižuje riziko trombózy, infarktu či mozgovej mŕtvice.

Pohánka je tiež veľmi výhodná k detoxikácii. Obsah vitamínov B 1 a B 2 pomáha telu aktivovať energiu podporujúce činnosť nervov. Priaznivo ovplyvňuje stavy podráždenosti, nechutenstvo a bolesti hlavy.


Veľmi dôležitým vitamínom obsiahnutým v pohánke je cholín, ktorý regeneruje pečeňové bunky. Zároveň napomáha pri odbúravaní nahromadeného tuku v pečeni. Pohánka obsahuje kyselinu linoleovú, ktorá znižuje hladinu cholesterolu v krvi a pôsobí proti zrážaniu krvi v cievach. Vzhľadom k obsahu škrobov a plnohodnotné bielkoviny podobné živočíšnym (aminokyselinám lyzínu, metionínu a tryptofán) poskytuje pohánka vynikajúcu plnohodnotnú stravu. Pohánka je bezlepkovú obilninou. To ocenia najmä diabetici a pacienti, pre ktoré je bezlepková diéta životný nutnosťou.


Tieto hodnoty sú však zachované iba v mechanicky lúpanej pohánke. Vo svete sa pohánka bežne spracováva tepelným spôsobom, ktorý spočíva v zahrievaní pohánky pri vysokých teplotách (nad 200 ° C).


EUR
EUR
Usporiadať podľa:
najlacnejšie najdrahšie
Návod na prípravu: Pohánková krupica je vhodná do tradičných kaší, závariek, halušiek, knedlíkov, lievancov, polenty, pomazánok, pudingov i múčnikov. Zloženie: Pohánka krupica mechanicky lúpaná. Krajina pôvodu: ČRKalorická hodnota / energie (na 100g): 1470 kJBielkoviny: 11 g.Sacharidy: 60 g.Tuky: 3 g
Vaša cena 2,60 EUR

Pohánková bezlepková krupica 1 kg


Pohánková bezlepková lámanka Návod na prípravu: Pred použitím preperte studenou vodou (odstránite tým rôzne prímesi, semená burín atp.). Pri varení dávkujte vodu tak, aby ste ju nemuseli zlievať (strata rutinu). Lúpanú pohánku môžete pridávať do polievok ako závarku (varí sa do mäkka 3-5 minút). Zloženie: Pohánka lámanka mechanicky lúpaná. Krajina pôvodu: ČRKalorická hodnota / energie (na 100g):
Vaša cena 2,75 EUR

Pohánková bezlepková lámanka


Pohánková múka Bezlepková múka vyrobená tradičným spôsobom pomocou mlynských kameňov z mechanicky olúpané pohánky.je vhodná na pečenie chleba, rohlíkov, koláčov, jemného pečiva, sušienok, palaciniek, placiek, na zásmažku.Nutričné hodnoty v 100g výrobku: Zloženie: pohánka Alergény: žiadne Bielkoviny 11 g Sacharidy 60 g Tuky 3 g Energetická hodnota 1470 kJ / 351,1 kcal
Vaša cena 2,95 EUR

Pohánková bezlepková múka 1 kg


Pohánková celozrnná bezlepková múka Vzniká mechanickým mlynárskym spracovaním pohánky, ktorá je nutrične a dieteticky hodnotná, ľahko stráviteľná,s obsahom vlákniny, vitamínov a minerálov.Pohánka má priaznivý účinok na cievny systém, pečeň a tráviaci trakt,predovšetkým vďaka rutínu, ktorý zvyšuje pružnosť krvných kapilár, reguluje vysoký krvný tlak.
Vaša cena 2,95 EUR

Pohánková celozrnná bezlepková múka 1 kg

NjU0ZD