-------- -DOPRAVA-
--------Slovenská pošta
---------DPD preprava
-------zdarma od 80 EUR
--------VÝDAJNÉ MIESTA-
-----Uloženka - do 18 kg--------
-------zdarma od 40 EUR
-
Úvod » RYŽOVÁ MÚKA » Rýžová celozrnná jemná múka červená 1 kg
Ryžová múka z celozrnnej červenej ryže
čerstvo mletá na kamennom mlyne
z prirodzene bezlepkovej suroviny
Čerstvo pomletá ryžová múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí.
Mletie prebieha pomalými postupmi za studena. Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre trávenie a vstrebávanie živín. Vláknina takto pomletej múky má podobu jemných granuliek, čo je pre trávenie prirodzenejší na rozdiel od múky spracovanej na priemyselnom /valcovom/ mlyne, ktorý vlákninu pomelie do ostrého ihličkového tvaru, nie príliš vhodného pre črevnú stenu.
Táto čerstvo pomletá múka tradičnými postupmi pekne vonia, výborne chutí a sú v nej uchované všetky výživné látky
Môže obsahovať stopové množstvo lepku
Červená ryža je špecifická svojou červenkastou až hnedou farbou a príjemnou chuťou po orieškoch.
Obsahuje vitamíny skupiny B (B1, B2, B6), ďalej vitamín E a minerálne látky ako vápnik, horčík a fosfor.
Tento druh ryže pochádza z Thajska a jedná sa o špeciálne kultivovaný hybrid ryže divokej a dlhozrnnej. V Európe sa červená ryža tiež pestuje vo francúzskom regióne Camargue. Táto ryža má ale kratšie zrná, tmavočervenú farbu a po uvarení je lepkavá.
Jedná sa o klasickú nelúpanú ryžu, ktorá si vďaka šupke zachováva plnú ryžovú chuť.
Použitie: pri pečení sa obvykle mieša s inými druhmi múky (kukuričná či pohánková),
Často sa využíva na prípravu sladkých dezertov.
Zloženie: jazmínová celozrnná červená BIO ryža mletá
Priemerné nutričné hodnoty na 100 g výrobku
Energetická hodnota
1510 / 361
kJ / kcal
Bielkoviny
9,0g
Sacharidy
72,0g
- z toho cukry
0,7g
Tuky
3,0g
- z toho nasýtené mastné kyseliny
0,8g
Soľ
0,02g