-------- -DOPRAVA-
--------Slovenská pošta
---------DPD preprava
-------zdarma od 80 EUR
--------VÝDAJNÉ MIESTA-
-----Uloženka - do 18 kg--------
-------zdarma od 40 EUR
-
Úvod » GASTRO BALENIE » Škorica mletá 1 kg
škorica mletá
Škorica ako korenie má hlavné použitie najmä pri príprave sladkých pokrmov, do najrôznejšieho pečiva a cukrárskych výrobkov, pri zaváraní ovocia, v likérnictve, ale aj v parfumérii. Používa sa aj do mäsitých pokrmov v kuchyni ázijskej, latinskoamerickej, arabskej, tureckej a španielske.
Škorica (Cinnamomum zeylanicum)
Škoricovník má viac botanických druhov. Veľmi známy a tiež najkvalitnejšie je škoricovník cejlónsky. Stromy tohto druhu sú 6 - 10 m vysokej so svetlo zelenými listami. Kôra býva šedohnedá až žltošedý, hladká. Na plantážach sa pestuje väčšinou ker asi 3 m vysoký, pretože kôra najlepšie kvality je z mladých vetvičiek, asi trojročných. Prvá úroda môže byť zozbieraná po dvoch až troch rokoch, ale najakostnejšie kôra sa zberá z približne osemročných kríkov. Pre produkciu korenie sa odrezávajú výhony väčšinou dvakrát ročne. Zozbierané prúty sa očistí a potom sa kôra zlúpne. Pruhy sloupnuté kôry sa balia do zväzkov a nechajú sa až dva dni pod rohožami fermentovať a sušia sa na slnku. Po uschnutí sa oba okraje charakteristicky zvinú dovnútra a vznikajú akési dvojtrubky. Tieto zvitky sa triedi podľa farby, sily a veľkosti.