-------- -DOPRAVA-

--------Slovenská pošta

---------DPD preprava

-------zdarma od 80 EUR

 

--------VÝDAJNÉ MIESTA-

-----Uloženka - do 18 kg--------

-------zdarma od 40 EUR

 

-

 


Úvod » Korenie, cukor, soľ » Škorica mletá 250 g


        

Škorica mletá 250 g

 

Číslo produktu: 834
Nákupom získate 3 body
Vaša cena:
2,50 EUR

do košíka:
  ks  

škorica mletá

Škorica ako korenie má hlavné použitie najmä pri príprave sladkých pokrmov, do najrôznejšieho pečiva a cukrárskych výrobkov, pri zaváraní ovocia, v likérnictve, ale aj v parfumérii. Používa sa aj do mäsitých pokrmov v kuchyni ázijskej, latinskoamerickej, arabskej, tureckej a španielske.

 

Škorica (Cinnamomum zeylanicum)

Škoricovník má viac botanických druhov. Veľmi známy a tiež najkvalitnejšie je škoricovník cejlónsky. Stromy tohto druhu sú 6 - 10 m vysokej so svetlo zelenými listami. Kôra býva šedohnedá až žltošedý, hladká. Na plantážach sa pestuje väčšinou ker asi 3 m vysoký, pretože kôra najlepšie kvality je z mladých vetvičiek, asi trojročných. Prvá úroda môže byť zozbieraná po dvoch až troch rokoch, ale najakostnejšie kôra sa zberá z približne osemročných kríkov. Pre produkciu korenie sa odrezávajú výhony väčšinou dvakrát ročne. Zozbierané prúty sa očistí a potom sa kôra zlúpne. Pruhy sloupnuté kôry sa balia do zväzkov a nechajú sa až dva dni pod rohožami fermentovať a sušia sa na slnku. Po uschnutí sa oba okraje charakteristicky zvinú dovnútra a vznikajú akési dvojtrubky. Tieto zvitky sa triedi podľa farby, sily a veľkosti.

ZTI1Y