-------- -DOPRAVA-

--------Slovenská pošta

---------DPD preprava

-------zdarma od 80 EUR

 

--------VÝDAJNÉ MIESTA-

-----Uloženka - do 18 kg--------

-------zdarma od 40 EUR

 

-

 


Úvod » Korenie, cukor, soľ » Škorica mletá Cejlónska 100 g


        

Škorica mletá Cejlónska 100 g

 

Číslo produktu: 8342
Nákupom získate 5 bodov
Vaša cena bez DPH : 4,52 EUR
Vaša cena s DPH (15 %):
5,20 EUR

do košíka:
  ks  

Škorica mletá - Cejlón

Cejlónska škorica je považovaná za najlepšiu na svete. Má krásne jemnú vôňu s ovocným nádychom. Obsahuje iba stopové množstvo kumarínu

Cejlónska škorica (Cinnamomum zeylanicum) je mnohými špičkovými kuchármi a cukrármi označovaná ako najlepšia škorica. Má svetlo hnedé zvitky z tenkých plátkov kôry. Má krásne jemnú, subtílnu arómu, a veľmi čistú chuť bez stôp štipľavosti alebo horkosti. V porovnaní s indonézskou škoricou obsahuje iba stopové množstvo kumarínu. Cejlónska škorica sa používa do dezertov aj pri príprave omáčok a polievok ázijskej kuchyne.

Kumarín je prírodný toxín, ktorým sa rastliny bránia pred konzumáciou. Má ľahko sladkú chuť a je obsiahnutý napríklad aj v tráve.

Škorica je jedno z najstarších korení. Používame ju do slaných pokrmov čínskej a indickej kuchyne a do všetkých sladkých pokrmov.

Všetko čo zladíme cukrom, môžeme tiež sypať škoricou: kaša, múčniky, kompóty, pudingy, jablkový závin, varené víno, punču apod. Zaujímavou chuť docielime aj pridaním trošky škorice do kávy.

Podporuje trávenie a odstraňuje nepríjemný pach z úst.

Mletá škorica sa užíva do múčnikov, palaciniek, zmrzlín, sladkého pečiva - škorica slimáky, sušienok, na dochutenie kávy, do likérov, omáčok, pikantných marinád, na mäso i zeleninu, na toasty, do polievky, cestovín - penne s trebuľkou a škoricou, skrátka takmer všade.

Celá škorica dodáva charakteristickú vôňu hlavne varenému vínu či nakládanému ovocí.

ZGNlYW