-------- -DOPRAVA-

--------Slovenská pošta

---------DPD preprava

-------zdarma od 80 EUR

 

--------VÝDAJNÉ MIESTA-

-----Uloženka - do 18 kg--------

-------zdarma od 40 EUR

 

-

 


Úvod » Škroby, vláknina » Tapioka perly 1 kg


        

Tapioka perly 1 kg

 

Číslo produktu: 57914
Nákupom získate 5 bodov
Vaša cena bez DPH : 4,45 EUR
Vaša cena s DPH (10 %):
4,90 EUR

do košíka:
  ks  

Tapioka perly 2-4 mm

Z tapioky pripravíte lahodný puding, kašu pre deti, bezlepkové pečivo, môžete ju použiť aj ako zahusťovadlo do polievok (na spôsob chrumiek alebo kvapkania), alebo ako poleva na ovocné koláče (náhrada želatíny). Môžete použiť namiesto ryže. Nie sú vhodné pre "bubble Tea"

Tapiokový perly sú najrozšírenejšie tvar, veľkosť sa pohybuje v priemere od cca 1 mm do 8 mm (2-3 mm sú najčastejšie používané). Tapioca perly majú v zdravej bezlepkovej kuchyni široké využitie, a to od zvláčnenie cesta, využitie pojivých vlastností, zahusťovanie až po spestrenie nápojov (napučané tapioca perly v nápoji).

Tapioca je škrob získaný z koreňa manioku. Maniok je rastlina pôvodom z Južnej Ameriky a Západnej Indie, kde sú jeho silné, vláknité korene používané v rôznych formách, v podstate všade, kde my používame zemiakový alebo kukuričný škrob, vo farmácii k výrobe liekov, ako múka do pečiva, škrob na bielizeň, na výrobu piva a iných nápojov, kašou a samozrejme tapioca pudingu. Tapioca je vhodná aj na zahustenie polievok a omáčok. Tapioca je prastará surovina, ktorú údajne používali už Mayovia.

 

Tapioka má veľmi priaznivé účinky pri ťažkostiach s trávením, je zdravým zdrojom komplexných polysacharidov s nízkym obsahom cholesterolu a bez "nezdravých" tukov. Produkty z tapioky sú pomerne kalorické, nasýti na dlhšiu dobu a možno kombinovať napr. S kokosovým mliekom

Tapioca obsahuje vápnik, fosfor, draslík a horčík. Je tiež zdrojom železa, kyseliny listovej a vitamínu B.

Tapioka je tiež prirodzeným zdrojom omega-3 a omega-6 mastných kyselín.

Neobsahuje lepok a môže byť preto súčasťou bezlepkovej diéty.

 

použitie:

Namočené (minimálne 10 minút) a rozmixovanej guličky pridávame k prirodzene bezlepkové múke pre zvláčnenie cesta v približnom pomere 1: 5 k ostatné múke, napríklad v palacinkách alebo v iných testov, do ktorých sa pridáva voda.
Guličky pomletej alebo rozdrvené nasucho sa dajú použiť do piškótových ciest miesto obilnej múky, väčšinou v kombinácii s mletými orechmi alebo s inou prirodzene bezlepkovou múkou, ktoré dodáva vláčnosť.
Namočené guľôčky sa varí na puding alebo do Tapioca nápojov.
iba pre tepelné spracovanie


ZLOŽENIE: 100% škrob z manioku (manioku)

 

-Neobsahuje lepok. Je teda vhodný aj pre bezlepkovú diétu.
-Pokiaľ na prípravu pudingu použijete rastlinné mlieko (kokosové, sójové a pod.), Možno ju konzumovať aj pri alergiách na laktózu a mliečnu bielkovinu.
-Obsahuje horčík, železo a omega-3 a omega-6 mastné kyseliny.
-Má veľmi nízky obsah cholesterolu.
-Obsahuje rezistentný škrob, ktorý v črevách pôsobí podobne ako vláknina. (V Indii sa tapiokový puding podáva malým deťom ako prvá pomoc pri ťažkostiach s trávením a nadúvaním)
-Pre vysoký obsah sacharidov nie je vhodné pri nízko-glycidovej diéte. Z rovnakého dôvodu by jej použitie mali zvážiť tiež diabetici
-Je pomerne kalorická: Na 100g tapioky cca 350 kalórií.

Základná príprava:
Vodu priveďte do varu. Akonáhle voda varí, pridajte tapioka perly. Na 10 dielov vody pripadne 1 diel perál. Varte cca 20-25 min., Až sa perly stanú úplne číre. Nepretržite miešajte. Akonáhle sú perly mäkké, prebytočnú vodu zlejte. Perly sú tak pripravené na ďalšie využitie (napr. Na zahustenie polievok či omáčok).

Recept na tapiokový puding
Potrebujete: 1/2 hrnčeka tapiokových perál (hrnček = 250 ml), 1 plechovku kokosového mlieka (400 ml), 1 hrnček vlažnej vody, 2 lyžice agávového sirupu (alebo trstinového cukru, medu a pod.).
Na ochutenie hotového pudingu: Čerstvé alebo zavárané ovocie, strúhaná čokoláda, zmes strúhaného kokosu a orieškov a pod.
Postup: tapiokový guličky nasypte do hrnca, pridajte mlieko, vodu a sladidlo. Premiešajte a nechajte stáť niekoľko hodín alebo cez noc. Za častého miešania priveďte do varu. Znížte teplotu, stále premiešavajte a povarte 5 - 10 minút. Tapioka začne hustnúť ako klasický puding. Odstavte zo sporáka a nalejte do pripravených misiek. Pridajte ovocie, čokoládu, oriešky a pod. A podávajte.
Tapiokový puding po vychladnutí ešte zľahka zahoustne. Nevarte ho preto úplne do tuha. Zo sporáka ho stiahnite vo chvíli, kedy má konzistenciu klasického pudingu alebo krupicovej kaše

Krajina pôvodu: Thajsko / Myanmar

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g

Energetická hodnota 1465 kJ / 350 kcal

Sacharidy 87,5 g
- z toho cukry - g
Tuky 0 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny - g
Škroby 87,5 g
Vláknina 0,32 g
Bielkoviny - g
Sul 0 g

ZWI3YWY0ZD