-------- -DOPRAVA-

--------Slovenská pošta

---------DPD preprava

-------zdarma od 80 EUR

 

--------VÝDAJNÉ MIESTA-

-----Uloženka - do 18 kg--------

-------zdarma od 40 EUR

 

-

 


Úvod » Škroby, vláknina » Tapioka perly 500 g


        

Tapioka perly 500 g

 

Číslo produktu: 57913
Nákupom získate 3 body
Vaša cena bez DPH : 2,64 EUR
Vaša cena s DPH (10 %):
2,90 EUR

do košíka:
  ks  

Tapioka perly

Z tapioky pripravíte lahodný puding, kašu pre deti, bezlepkové pečivo, môžete ju použiť aj ako zahusťovadlo do polievok (na spôsob chrumiek alebo kvapkania Zavarko), alebo ako poleva na ovocné koláče (náhrada želatíny). Môžete použiť namiesto ryže.

Tapiokový perly sú najrozšírenejšie, veľkosť sa pohybuje v priemere od cca 1 mm do 8 mm (2-3 mm sú najčastejšie používané). Tapioca perly majú v zdravej bezlepkovej kuchyni široké využitie, a to od zvláčnenie cesta, využitie pojivých vlastností, zahusťovanie až po spestrenie nápojov (napučané tapioca perly v nápoji).

Tapioca je škrob získaný z koreňa manioku. Maniok je rastlina pôvodom z Južnej Ameriky a Západnej Indie, kde sú jeho silné, vláknité korene používané v rôznych formách, v podstate všade, kde my používame zemiakový alebo kukuričný škrob, vo farmácii k výrobe liekov, ako múka do pečiva, škrob na bielizeň, na výrobu piva a iných nápojov, kašou a samozrejme tapioca pudingu. Tapioca je vhodná aj na zahustenie polievok a omáčok. Tapioca je prastará surovina, ktorú údajne používali už Mayovia.

 

Tapioka má veľmi priaznivé účinky pri ťažkostiach s trávením, je zdravým zdrojom komplexných polysacharidov s nízkym obsahom cholesterolu a bez "nezdravých" tukov. Produkty z tapioky sú pomerne kalorické, nasýti na dlhšiu dobu a možno kombinovať napr. S kokosovým mliekom

Tapioca obsahuje vápnik, fosfor, draslík a horčík. Je tiež zdrojom železa, kyseliny listovej a vitamínu B.

Tapioka je tiež prirodzeným zdrojom omega-3 a omega-6 mastných kyselín.

Neobsahuje lepok a môže byť preto súčasťou bezlepkovej diéty.

Použitie:

- Namočené (minimálne 10 minút) a rozmixovanej guličky pridávame k prirodzene bezlepkové múke pre zvláčnenie cesta v približnom pomere 1: 5 k ostatné múke, napríklad v palacinkách alebo v iných testov, do ktorých sa pridáva voda
- Guličky pomletej alebo rozdrvené nasucho sa dajú použiť do piškótových ciest miesto obilnej múky, väčšinou v kombinácii s mletými orechmi alebo s inou prirodzene bezlepkovou múkou, ktoré dodáva vláčnosť.
- Namočené guľôčky sa varí na puding alebo do Tapioca nápojov.
- iba pre tepelné spracovanie


ZLOŽENIE: 100% škrob z koreňa manioku (tapioky)

ZTQwNmYxN