-------- -DOPRAVA SR-

--------Slovenská pošta

---------DPD preprava

-------zdarma od 60 EUR

 

--------VÝDAJNÉ MIESTA-

-----Uloženka - do 18 kg

-------------------Bratislava

-------zdarma od 40 EUR

 

-



Úvod » TAPIOKOVÁ MÚKA » Tapiokový bezlepkový škrob 1 kg


    

Tapiokový bezlepkový škrob 1 kg

 

Číslo produktu: 5791
Nákupom získate 3 body
Vaša cena:
3,36 EUR

Tapiokový bezlepkový škrob 1 kg

ZLOŽENIE: 100% škrob z koreňa manioku (tapioky)


TIPY NA POUŽITIE:
Škrob je vhodný len pre tepelné spracovanie:
príprava slaných i sladkých ciestna zahusťovanie polievok a omáčokdo placiek, knedlí a halušiekobaľovanie mäsa a rýbpríprava mrveničky na koláčeTapiokový škrob môžete používať samostatne alebo v kombinácii s inými bezlepkovými múkou.

Ak ho chcete použiť na zahustenie, rozmiešajte ho najskôr v troške studenej vody.


Tapiokový škrob má vynikajúce pekárske vlastnosti a neutrálnu chuť.

Plnohodnotne nahradí bežnú pšeničnú múku.

Pečivo z neho je veľmi jemné, vláčne, menej sa drobí a vydrží dlhšie ako bežné pečivo.


SKLADOVANIE: Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.

 

Recepty

 

  • Pizza z tapiokové múky

    Pizza z tapiokové mouky

    postup:

  • Rúru zapneme na 250 stupňov, pripravíme si plech s papierom na pečenie a vymastíme olivovým olejom. Vajcia, vodu, olivový olej a korenie rozšľaháme. Pridáme syr a postupne zamiešavame aj tapiokovú múku. Cesto bude riedke a tekuté ako cesto na palacinky. Rozlejeme ho na pekáč a strčíme do rúry na 8 minút.

  • Medzitým si pripravíme základ a suroviny na pizzu podľa chuti. Napr. paradajkový základ so syrom:200 ml paradajkového pretlaku, bazalka sušená, cibuľa sušená, cesnak soľ, klobása a syr

  • Po ôsmich minútach cesto vyberieme, potrieme základné omáčkou a posypeme klobásou a syrom. Vrátime späť do rúry na 5 minút. Najlepšie je ihneď z rúry.

  • Na pizzu s priemerom 35 cm (2 porcie) potrebujeme:
    125 g tapiokové múky, 1 vajce, 100 ml vlažnej vody, 2 lyžice olivového oleja, sušený cesnak, 100 g strúhaného tvrdého syra (Grand moravia alebo iný podľa chuti), soľ

ZTRmMTYxMz