-------- -DOPRAVA-
--------Slovenská pošta
---------DPD preprava
-------zdarma od 80 EUR
--------VÝDAJNÉ MIESTA-
-----Uloženka - do 18 kg--------
-------zdarma od 40 EUR
-
Úvod » Škroby, vláknina » Tapiokový škrob 500 g
Tapiokový bezlepkový škrob 1 kg
ZLOŽENIE: 100% škrob z manioku (tapioky)
TIPY NA POUŽITIE:
Škrob je vhodný len pre tepelné spracovanie:
príprava slaných i sladkých ciestna zahusťovanie polievok a omáčokdo placiek, knedlí a halušiekobaľovanie mäsa a rýbpríprava mrveničky na koláčeTapiokový škrob môžete používať v kombinácii s inými bezlepkovými múkami.
Ak ho chcete použiť na zahustenie, rozmiešajte ho najskôr v troške studenej vody.
Tapiokový škrob má vynikajúce pekárske vlastnosti a neutrálnu chuť.
Pečivo z neho je veľmi jemné, vláčne, menej sa drobí a vydrží dlhšie ako bežné pečivo.
SKLADOVANIE: Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
postup:
Rúru zapneme na 250 stupňov, pripravíme si plech s papierom na pečenie a vymastíme olivovým olejom. Vajcia, vodu, olivový olej a korenie rozšľaháme. Pridáme syr a postupne zamiešavame aj tapiokovú múku. Cesto bude riedke a tekuté ako cesto na palacinky. Rozlejeme ho na pekáč a strčíme do rúry na 8 minút.
Medzitým si pripravíme základ a suroviny na pizzu podľa chuti. Napr. paradajkový základ so syrom:200 ml paradajkového pretlaku, bazalka sušená, cibuľa sušená, cesnak soľ, klobása a syr
Po ôsmich minútach cesto vyberieme, potrieme základné omáčkou a posypeme klobásou a syrom. Vrátime späť do rúry na 5 minút. Najlepšie je ihneď z rúry.
Na pizzu s priemerom 35 cm (2 porcie) potrebujeme:
125 g tapiokové múky, 1 vajce, 100 ml vlažnej vody, 2 lyžice olivového oleja, sušený cesnak, 100 g strúhaného tvrdého syra (Grand moravia alebo iný podľa chuti), soľ