S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 

-------- -DOPRAVA-

--------Slovenská pošta

---------DPD preprava

-------zdarma od 80 EUR

 

--------VÝDAJNÉ MIESTA-

-----Uloženka - do 18 kg--------

-------zdarma od 40 EUR

 

-

 


Úvod » CIROKOVÁ MÚKA » Ciroková múka jemná premium TRADIČNÁ 500 g


        

Ciroková múka jemná premium TRADIČNÁ 500 g

 

Číslo produktu: 7725
Nákupom získate 3 body
Vaša cena bez DPH : 2,86 EUR
Vaša cena s DPH (12 %):
3,20 EUR

do košíka:
  ks  

Ciroková múka 

čerstvo mletá na kamennom mlyne

z prirodzene bezlepkovej suroviny z ekologického poľnohospodárstva

 

Čerstvo zomletá ciroková múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí.

Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre trávenie a vstrebávanie živín. Vláknina takto pomletej múky má podobu jemných granuliek, čo je pre trávenie prirodzenejší na rozdiel od múky spracovanej na priemyselnom /valcovom/ mlyne, ktorý vlákninu pomelie do ostrého ihličkového tvaru, nie príliš vhodného pre črevnú stenu.

Táto čerstvo pomletá múka tradičnými postupmi pekne vonia, výborne chutí a sú v nej uchované všetky výživné látky.

Cirok patrí medzi prirodzene bezlepkové obilniny pestované odpradávna, jeho história siaha až do starého Egypta. Dnes je rozšírený na všetkých piatich kontinentoch, pričom najlepšie sa mu darí v Amerike av Afrike. Z nutričného hľadiska je cenený pre svoj vysoký podiel bielkovín, aminokyselín a ako zdroj kvalitných sacharidov. V USA sa mu prezýva pšenica celiakov.

 

Krajina pôvodu: Taliansko / Česká republika

Zloženie: mletý lúpaný cirok z ekologického poľnohospodárstva

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1516 kJ / 358 kcal
Tuky 3,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 2,7 g
Sacharidy 70 g
z toho cukry 2,5 g
Bielkoviny 10 g
Soľ 0,4 g


Cirok patrí medzi obilniny pestované odpradávna, jeho história siaha až do starého Egypta. Dnes je rozšírený na všetkých piatich kontinentoch, pričom najlepšie sa mu darí v Amerike a v Afrike. Z nutričného hľadiska je cenený pre svoj vysoký podiel bielkovín, aminokyselín a ako zdroj kvalitných sacharidov. V USA sa mu prezýva pšenica celiatikov.


príprava
K príprave bezlepkového pečiva.V akomkoľvek receptu (chleba, buchta, ...) je možné nahradiť až 60% bežnej múky múkou z ciroku.

Recepty

  • Cirokový čokoládový koláč s bonbóniky Marshmallows

    Tento koláč je inšpirovaný Amerikou a jej bonbóniky Marshmallows, ktoré si tamojší občania dokážu opekať aj na grile.

    Čirokový čokoládový koláč

    Postup: Rúru si predhrejeme na 160 ° C. V miske si zmiešame múky s jedlou sódou. Kyslú smotanu vyšľaháme s cukrom a vajcom mixérom do kompaktnej peny, vsypeme múky so sódou opatrne premiešame. Nakoniec opatrne vmiešame nasekanú čokoládu a cukríky. Cesto vlejeme do nádoby na pečenie vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca 25 minút (alebo až je špajle zapichnutá do stredu cesta po vytiahnutí suchá).
    Nádobu na pečenie s koláčom necháme chvíľku vychladnúť na mriežke, potom opatrne koláč s papierom vyberieme a položíme na mriežku, aby úplne zchladnul. Zatiaľ si v necháme v hrnčeku na sporáku rozpustiť maslo. Za stáleho miešania vsypeme cukor a kakao necháme rozpustiť a pridáme dve lyžice horúcej vody. Vzniknutú polevu rozotrieme na vychladnutý koláč a necháme v chlade stuhnúť. Krájame na kocky ...

  • Cesto do nádoby na pečenie cca 20 × 25 cm:150 g cirokovej múky, 75 g hladká + 75 g polohrubá, 120 g práškového cukru, 1 vrchovatá polievková lyžica kvalitného kakaa, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 50 g nasekanej horkej čokolády, hrsť nasekaných alebo drobnejších Marshmallows (penové ružové a biele cukríky), 250 ml kyslej smotany, 1 vajce

  • Poleva:50 g masla80 g cukru múčka2 polievkové lyžice kakaa2 lyžice horúcej vody

 

  • Medový Cirokový koláč

    Tak jednoduchý a tak dobrý koláč, zvládnete za chvíľočku aj keď príde na popoludňajšiu kávu nečakaná návšteva.

    Medový čirokový koláč

    Postup: Rúru predhrejeme na 160 ° C. Plech si vyložíme papierom na pečenie. Vajcia vyšľaháme mixérom s cukrom a medom, citrónovou kôrou a citrónovou šťavou do hustej peny. Zľahka primiešame múky a vínny kameň. Ako posledný jemne zamiešame 4 lyžice oleja.
    Cesto prelejeme do plechu z papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút (až je špajle po vytiahnutí zo stredu koláča suchá). Po upečení necháme koláč vychladnúť na mriežke. Vychladnutý ho preklopíme a opatrne stiahneme papier. Koláč rozdelíme pozdĺžne na polovicu. Jednu polovicu potrieme džemom a druhú opatrne priklopíme. Koláč pocukrujeme a nakrájame na malé kocky.

  • Potrebujeme: 100 g čirokové polohrubej múky, 100 g kukuričnej polohrubej múky, 6 celých vajíčok, 80 g krupicového cukru, 80 g medu, 4 polievkové lyžice repkového oleja, 2 polievkové lyžice vínneho kameňa (prírodný prášok do pečiva), kôra z celého BIO citróna a 1 polievková lyžica citrónovej šťavy, ostrejší džem - malinový, višňový, ríbezľový, práškový cukor na posypanie, plech 20 x 30 cm + papier na pečenie

 

  • Raňajkové cirokové bochníčky

    Tmavé, chrumkavé, bez kysnutia, rýchle a skvelé.

    Svačinové čirokové bochánky

    Postup: Rúru si predhrejeme na 180 ° C. V mise zmiešame múky, pohánkovú lámanka, soľ, korenie, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Prilejeme celý objem cmar a niekoľkokrát jemne premiešame varechou až sa suroviny spoja a vytvoria lepivější cesto.
    Cesto odoberáme navlhčenými dlaňami, vytvoríme bochníček a plníme do silikónových alebo vymazaných keramických formičiek na muffiny alebo do papierových košíčkov (aspoň tri v sebe) postavených na plechu. Posypeme rascou a hrubou soľou a pečieme vo vyhriatej rúre cca 25 minút.
    Po upečení zložíme opatrne horúce formičky s bochníky z plechu na mriežku. Po chvíľke ich vyberieme z formičiek a necháme ich na mriežke vychladnúť voľne bez formičiek.

  • Na 10 kusov potrebujeme: 100 g hladkej cirokovej múky, 50 g polohrubej cirokovej múky, 50 g šalvie múky, 100 g kukuričného škrobu, 350 ml cmaru, 2 polievkové lyžice pohánkovej lámanka (nemusí byť), po jednej kávovej lyžičke soli, kypriaceho prášku, jedlej sódy a drvenej rasce, hrubá soľ a rasca na posypanie

 

  • Cirokové indicke placky

    Tiež milujete exotickú kuchyňu a už Vás nebaví jesť ako prílohu ryžu? Tak skúste přikusovat tyhle placky, ony totiž vonia diaľkou.

    Čirokové indické placky

    Postup: V miske zmiešame všetky suroviny okrem oleja vo vláčne cesto. Jogurt pridávame po častiach a cesto rukou prohnětáváme až máme guľu hladkého cesta. Necháme ho v miske chvíľku oddýchnuť cca 5 minút.
    Medzitým si nahrejeme teflónovú panvicu. Olejom si potrieme dlane az cesta odoberáme kúsky, ktoré v mastných rukách tvarujeme do placiek o priemere cca 8 cm. Z tejto dávky ich bude 6-8.
    Opekáme na suchej teflónovej panvici pri strednom plameni cca 3-5 minút z každej strany. Až majú hnedé pľuzgieriky. Podávame k indickým, arabským aj africkým jedlám z jedného hrnca. Výborné sú aj k hustým polievkam, napr. Gulášová, šošovicová, tekvicové s kokosovým mliekom.

  • Potrebujeme: 200 g hladkej cirokovej múky, 150-200 g jogurtu gréckeho typu (10% tuku), ½ kávovej lyžičky prášku do pečiva, 1 kávová lyžička rímskej rasce, 1 kávová lyžička nepomleteho maku, 1 kávová lyžička sušeného koriandru (nemusí byť), soľ podľa chuti, 2 polievkové lyžice olivový alebo sezamový alebo arašidový olej

 

  • Cirokovo-banánové šišky

    Najlepšie sú šišky s pomarančovým alebo ostrejším černorybízovým džemom .... Deti moc nemusí kardamón, ale dospelí jeho špecifickú chuť v cukrovince tohto typu určite ocenia.

    Čirokovo-banánové koblížky

    Postup: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, korením, citrónovou šťavou do žltej peny. Pridáme roztlačený banán a šľaháme ďalšie tri minúty. Vznikne krásna nadýchaná hmota, do ktorej prisypeme múku a prášok do pečiva a opäť krátko prošleháme až vznikne redšie cesto.
    V hlbšom hrnci si rozpálime masť s olejom, tak aby šišky mohli plávať. Pridáme na plátky mrkvu (tuk sa potom toľko neprepaluje). Pomocou dvoch polievkových lyžíc tvoríme šišky alebo skôr také halušky a smažíme ich z každej strany do zlatista vo vriacom oleji. Osmažené necháme odkvapkať na obrúsku. Schladnutý podľa chuti docukrujeme a podávame samostatne alebo z pikantným džemom.

  • Potrebujeme:150 g cirokovej múky hladkej alebo 100 g hladkej a 50 g polohrubej, 150 g roztlačeného zrelého banánu, 1 celé väčšie vajce, 2-3 polievkové lyžice cukru, 5 kvapiek citrónovej šťavy, cca ½ kávovej lyžičky škorice, 1-2 rozdrvené kapsuly kardamonu (nemusí byť), ½ kávovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva bez lepku, olej + masť + plátky mrkvy na vyprážanie



    Zloženie 100% cirokova múka hladká
    Skladovaní v suchu a chlade
    Pôvod EÚ

MWI5O