S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 

-------- -DOPRAVA-

--------Slovenská pošta

---------DPD preprava

-------zdarma od 80 EUR

 

--------VÝDAJNÉ MIESTA-

-----Uloženka - do 18 kg--------

-------zdarma od 40 EUR

 

-

 


Úvod » SEMOLINOVÁ MÚKA

SEMOLINOVÁ MÚKA

Semolina je pšeničná krupica, získaná z takzvanej tvrdozrnnej pšenice čiže Triticum durum. Zrno pšenice sa vyznačuje vyšším podielom lepku a vďaka tomu nižším glykemickým indexom. Lepok dodáva cestovinám lepšiu pružnosť a preto je ľahšie semolinové cestoviny pripravovať. Hlavnou výhodou je, že sa ľahko nerozvarí.

Semolinové múka má vyššiu nutričnú hodnotu, nielen pre zvýšený obsah bielkovín, ale vyšší obsah minerálnych látok. Čo je ale zásadné, má nižší glykemický index, ako klasická pšeničná múka a obsiahnutý škrob sa trávi pomalšie a tým dlhšie máme pocit sýtosti. Pri pomalom trávení nedochádza k tak rýchlemu nárastu hladiny krvného cukru, čo je zásadným faktorom nielen pre udržanie telesnej hmotnosti, ale aj pre zabezpečenie vyrovnanej výkonnosti organizmu.

Semolinová múka je ideálna pre výrobu cestovín, ktoré nemajú tendenciu sa rozvářet, nelepí a majú prirodzene žltú farbu. Možno použiť aj prí prípravu lahodného chleba (ciabatta) alebo talianskeho pečiva. Semolinové produkty sú nevhodné pre bezlepkovú diétu.


N2U3MmI