PŠENOVÁ MÚKA
Pšeno vzniká lúpaním prosa. Výsledným produktom sú asi milimeter veľké žlté guličky. Pšeno bývalo u našich predkov veľmi frekventovanou potravinou. Do príchodu ryže na európsky kontinent tvorilo dôležitú súčasť bežnej stravy.
Pšeno neobsahujú lepok, môžu ich konzumovať aj ľudia trpiaci celiakiou. Základné živinou v pšene sú sacharidy.
Pšeno sú dobrým zdrojom draslíka, horčíka, fosforu, železa, medi, zinku. Z vitamínov prevažujú vitamíny skupiny B.
Pšenová múka vhodná pre bezlepkovú diétu, pečie sa z nej výborné pečivo, placky aj najrôznejšie sladké sušienky. Obsahuje vlákninu.
Múka pšenová čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá pšeno múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou
Múka pšenová čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá pšeno múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou
Múka pšenová čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá pšeno múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou
Múka pšenová čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá pšeno múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou
Múka pšenová premium čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá pšeno múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou
Múka pšenová čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá pšeno múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou