-------- -DOPRAVA-
--------Slovenská pošta
---------DPD preprava
-------zdarma od 80 EUR
--------VÝDAJNÉ MIESTA-
-----Uloženka - do 18 kg--------
-------zdarma od 40 EUR
-
Úvod » BANÁNOVÁ MÚKA
Banánová múka sa dá využiť v kuchyni na varenie, pečenie, je vhodná na prípravu sladkých i slaných pokrmov. Na výrobu 1 kg banánovej múky je potrebných približne 8-10 kg banánov. Banánová múka je prirodzene bezlepková a vhodná pre celiakov.
Banánová múka (plantajnová) je vyrobená zo zeleninových banánov, ktoré sa olúpu, nasekajú, usušia a rozomelú na múku. Múka z plantejnov je bohatá na minerálne látky (draslík a horčík) a vlákninu. Výrobný proces je veľmi šetrný a preto dochádza k zachovaniu prospešných výživných látok, ktoré plantajny obsahujú. Po uvarení obsahuje rezistentné (nestráviteľné) škroby, ktoré sú prospešné pri rôznych diétach a chovajú sa pri trávení podobne ako nerozpustná vláknina – predlžuje nám pocit sýtosti a znižuje glykemický index. Múka bola najskôr používaná pre svoje účinky pri redukcii váhy a celkovému zlepšeniu metabolizmu. Dnes sa využíva hlavne v bezlepkovej diéte au pacientov s celiakiou. Vyžaduje tepelnú úpravu. Má neutrálnu chuť.
Banánová múka (ovocná) je vyrobená z odrôd banánov, ktoré dobre poznáme aj u nás. Môže byť vyrobená zo zrelých ovocných banánov. Táto múka je vďaka vysokej koncentrácii sacharidov (prirodzených cukrov) sladká a použitie nájde v sladkej kuchyni, na tepelnú úpravu aj do studenej kuchyne. Môže slúžiť ako náhrada cukru. Druhá ovocná banánová múka je vyrobený z nezrelých ovocných banánov, obsahuje viac škrobov a má skôr neutrálnu chuť, je tak vhodný do sladkých aj slaných receptov, spravidla na tepelné spracovanie, často sa používa na prípravu pečiva