-------- -DOPRAVA-
--------Slovenská pošta
---------DPD preprava
-------zdarma od 80 EUR
--------VÝDAJNÉ MIESTA-
-----Uloženka - do 18 kg--------
-------zdarma od 40 EUR
-
Úvod » TEKVICOVÁ MÚKA
Pri výrobe tekvicovej múky sa z tekvicových semienok najprv lisovaním za studena čiastočne zbaví tuku a potom sa najemno namelie múka, ktorá je typická svojou zelenou farbou, charakteristickou chuťou, vôňou a širokým použitím.
Z tekvicovej múky možno upiecť chlieb, pečivo, pagáče, rôzne placky, je vhodná na prípravu pesta. Pridaním mandľového aróma môže nahradiť pistácie. Je vhodná ako na pečenie tak zahusťovanie pokrmov, pretože absorbuje veľa tekutín a tukov. Pri plnej náhrade za inú múku pri príprave pečiva je vhodné pridať vajcia, podľa receptu, aby sa cesto nedrobil.
Je použiteľná do mnohých jedál a receptov či už ako čiastočná alebo úplná náhrada pôvodnej múky. Je vhodná aj pre vegetariánov a vegánov vďaka vysokému obsahu bielkovín. Vďaka nízkemu obsahu sacharidov a tukov je zase vhodná do redukčných diét aj pre vyznávačov zdravej stravy i Paleo diétu.
Tekvicová múka je bohatá na vlákninu, bielkoviny a je oceňovaná pre vysoký obsah vitamínu E. Je prirodzene bezlepková a je vhodná aj pre celiatikov. Tekvicová múka je tiež veľmi vhodnou náhradou za mandľovou a gaštanovou múku napr. Pri alergii na orechy.