Múka z čiernej rasce Múka z čiernej rasce je lisovaná za studena, preto obsahuje rovnaké cenné látky ako semienko čiernej rasce vrátane pomerne veľkého podielu oleja (asi 10%, po odtučnenie). Možno
koriander celý Koriander je zabudnuté korenie s príjemnou korenistú chuťou a vôňou. Používa sa do chleba, vianočného pečiva, perníku. Je súčasťou zmesí používaných na korenenie šalátov, mäsa, paštét.
Chilli mleté Chilli patrí medzi najostrejšie zo všetkých ostrých korenia. Získavajú sa z najostrejších typov koreninových paprík, ktoré sa pestujú vo všetkých tropických oblastiach. Celé plody sa
Paprika ostrá - sušená mletá Vôňa papriky býva skôr potlačená a jemná. Niektoré typy sa vyznačujú karamelovú, ovocnou alebo údenú príchuťou, zatiaľ čo iné ľahko dráždi a páli v nose. Chuť kolíše od
Horčica biela celá Celého semená horčice sa požíva pri konzervovaní zeleniny (kapusta, červenej repy, uhoriek, húb) a pri konzervácii rýb. Horčica (Sinapis) Podľa botanického pôvodu, farby a
koriander mletý (Coriandrum sativum) Koriander sa používa do zmesí korenín do pečiva, pri údení mäsa a výrobe údenín, do omáčok, do likérov a pri výrobe cukroviniek. Koriander je jednoročná bylina s
Kurkuma čiže indický šafran je korenie zo sušeného mletého podzemku kurkumovník dlhého (Curcuma longa), žltej farby. Obsahuje asi 5% éterického oleja (hlavné zložky sabinen, felandren a žlté farbivo
Majoránka je všeobecne veľmi obľúbené korenie, pretože takmer nestráca svoju arómu, preto je sušená takmer rovnako aromatická ako čerstvá. Aróma majoránky je sladko korenisté, podobné tymianu. Chuť je
petržlenová vňať Sušená vňať obľúbené koreňovej zeleniny sa hodí na prípravu polievok, smotanových a hubových omáčok, bylinkového masla, nátierok, šalátov, žemľových knedlí, sekané, k syrom alebo do
Oregano - pamajorán obyčajný je nielen rastlinou koreninovej, ale tiež liečivú. Oregano je prísadou do pizze, pretože jej dáva typickú príchuť. Dáva sa tiež do zeleninových šalátov a syrov. Niekedy sa
Anyz sa používa do pokrmov ázijských kuchýň, pri nakladaní repy, mrkvy, do koláčov, vianočného pečiva, anýzových placiek, mliečne polievky, ovsené kaše. Môžeme tiež pridávať do sladkých ryžových
škorica mletá Indonézia Škorica je jedno z najstarších korení. Používame ju do slaných pokrmov čínskej a indickej kuchyne a do všetkých sladkých pokrmov. Všetko čo zladíme cukrom, môžeme tiež sypať
Rasca mletáRasca uľahčuje trávenie tučných a ťažkých pokrmov, pomáha pri nechutenstve. Zloženie: Rasca mletá 100% Nutričné hodnoty na 100g: Energia: 333 Kcal, tuky 15,0g, z toho nasýtené mastné
tymian vňať Tymián je zázračné korenie. Ak máte problémy s trávením strukovín, údenín alebo pečeného mäsa, pridajte do nich tymián. Najlepšie hneď od začiatku varenia. Tymián je veľa aromatický a
Medvedí cesnak 100 g Jemne nakrájané listy sa pridávajú do šalátov. Kvôli silnej cibuľové chuti sa používa pri príprave polievok a omáčok. Medvedí cesnak (Allium ursinum) Medvedí cesnak je asi 30
Nové korenie celé Nové korenie vonia teple po klinčekov, škoricu a muškátu, chuť má ostro piepornú, korenisto pálčivú a mierne sladkastú. Použitie: K príprave údenín, pri konzervovaní mäsa, do
Čierne korenie celé Korenie je celosvetovo najpoužívanejším korením. Chuť i vôňa čierneho korenia je aromatická a ostro pálčivá Vôňa a chuť: aromatická korenistá silná vôňa, pálivá chuť Použitie v
Škorica je jedno z najstarších korení. Používame ju do slaných pokrmov čínskej a indickej kuchyne a do všetkých sladkých pokrmov. Všetko čo zladíme cukrom, môžeme sypať škoricou: kaša, múčniky,
Rasca tmavý celý 1 kg Zloženie: Rasca tmavý 100% Nutričné hodnoty na 100g: Energia: 333 Kcal, tuky 15,0g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6gsacharidy 0,6g, sodík 0,017g Je to nenahraditeľné
Kardamóm mletý 100 g Kardamom sa užíva najčastejšie v pekárstve a cukrársky na ochucovanie sušienok, piškót či kávových tort. Kardamom (Elettaria cardamomum) Kardamom je vytrvalý až 4 m vysoký
Škorica mletá - Cejlón Cejlónska škorica je považovaná za najlepšiu na svete. Má krásne jemnú vôňu s ovocným nádychom. Obsahuje iba stopové množstvo kumarínu Cejlónska škorica (Cinnamomum zeylanicum)
Badián mletý Korenie sa hovorí "hviezdicový aníz" kvôli podobnosti s chuťou a vôňou anízu. Aróma badiánu je však intenzívnejšie a ohnivejší. Korenená sladkastá chuť, vôňa podobná anízu Použitie: Do
Klinček sušený celý Klinček je veľmi aromatické korenie. Používa sa celý alebo mletý na korenenie sladkých pokrmov alebo pečiva, obzvlášť vianočného. Aj na tmavé mäso, najmä ovčie a zverinu, do