PIZZA MÚKA
Múka na pizzu - príprava cesta na pizzu je individuálna záležitosť, najlepšie je nájsť si svoju ideálnu múku, ich kombinácie a postup prípravy.
Múka na pizzu by mala obsahovať najmenej 11-12% proteínov. V profesionálnej gastronómii sa používa pojem "sila múky", ktorá sa vyznačuje písmenom W, za ktorým ďalej nasleduje číslo vyjadrujúce silu (schopnosť absorbcie vody a tvorby lepku). Na prípravu sa používajú silné aj slabé múky. Slabé majú označenie do W170, stredné W170-260 a silné nad W280)
Najväčšiu silu múky má manitoba (W350), ktorá pochádza zo Severnej Ameriky a je vhodná pre dlho kysnúce cesta s obsahom malého množstva droždia. Manitoba sa potom tiež kombinuje s inými typmi múky (O, OO, semolina). Slabé múky potrebujú na prípravu pizze viac droždie a menej času. Silné múky potrebujú zase naopak viac času a menej droždia (alebo viac času v chladničke).
Nemožno určiť všeobecný správny postup pre prípravu cesta na pizzu. Pravá talianska pizza je často vyrábaná z kombinácie múky manitoba + múka 00. Dôležitá je tiež sila múky, ktorá umožní nadýchané a chrumkavé cesto, ale vyžaduje dlhší čas odpočinku.
Farina di grano Tenero integrale - talianska múka celozrnná na výrobu pizze Klasické múky "00" počas mletia a rafinácie v mlyne prichádza o nutrične bohaté zložky múky a zostávajú iba škroby a časť
Farina per pizza Ideale - talianska múka OO na výrobu pizze s kratšou dobou kysnutia, vhodné aj pre elektrické pece Pšeničná múka vynikajúcej kvality typu,, 00,, Ideale získaná jemným mletím pšenice.
Farina per pizza Classica - talianska múka OO na výrobu pizze, vhodné pre pece na drevo stredná doba kysnutia 8-10 hodín Táto Neapolská zmes pšeničnej múky typu ,,00,, Classica získaná jemným mletím
Farina per pizza Vivace - talianska múka OO na výrobu pizze Pšeničná múka vynikajúcej kvality typu,, 00,, Vivace získaná jemným mletím vybrané pšenice, je ideálny múkou na prípravu tradičnej pizze v
Farina per pizza di Grano Tenero Manitoba - talianska múka Manitoba na výrobu pizze Múka mletá z mäkkých severoamerických pšeničných zŕn pochádzajúcich z kanadskej provincie Manitoba. Má vysokú
Farina di grano tenero - pravá talianska múka 00 na prípravu cesta na pizzu a špeciálne pečivo W 300/320 pre dlhé kysnutie Vysoko kvalitné vybrané zrná pšenice. Múku spracováva len pod prísnym
Farina per pizza - pravá talianska múka OO na výrobu pizze Vyrobená z vysoko kvalitných výberových zŕn pšenice. Múku spracovaná v talianskom mlyne pod prísnym dohľadom na jemné mletie, aby si
Farina per pizza Ideale - talianska múka OO na výrobu pizze s kratšou dobou kysnutia, vhodné aj pre elektrické pece Pšeničná múka vynikajúcej kvality typu,, 00,, Ideale získaná jemným mletím pšenice.
Farina per pizza Classica - talianska múka OO na výrobu pizze, vhodné pre pece na drevo stredná doba kysnutia 8-10 hodín Táto Neapolská zmes pšeničnej múky typu ,,00,, Classica získaná jemným mletím
Farina per pizza Vivace - talianska múka OO na výrobu pizze Pšeničná múka vynikajúcej kvality typu,, 00,, Vivace získaná jemným mletím vybrané pšenice, je ideálny múkou na prípravu tradičnej pizze v
Farina di grano tenero - pravá talianska múka 00 na prípravu cesta na pizzu a špeciálne pečivo W 300/320 pre dlhé kysnutie Vysoko kvalitné vybrané zrná pšenice. Múku spracováva len pod prísnym
Farina per pizza di Grano Tenero Manitoba - talianska múka Manitoba na výrobu pizze Múka mletá z mäkkých severoamerických pšeničných zŕn pochádzajúcich z kanadskej provincie Manitoba. Má vysokú
Farina per pizza - pravá talianska múka OO na výrobu pizze Vyrobená z vysoko kvalitných výberových zŕn pšenice. Múku spracovaná v talianskom mlyne pod prísnym dohľadom na jemné mletie, aby si