-------- -DOPRAVA-
--------Slovenská pošta
---------DPD preprava
-------zdarma od 80 EUR
--------VÝDAJNÉ MIESTA-
-----Uloženka - do 18 kg--------
-------zdarma od 40 EUR
-
Úvod » JABLČNÁ MÚKA
Tak ako zo zrelého a suchého obilia vyrába mletím obilná múka, tak sa zo zrelých kvalitných jabĺk vyrába múka jablčná. Pri sušení je dôležité dodržať správny technologický postup, aby si uchovala svoju pôvodnú chuť a vôňu. Jablčnú múku možné súčasne nahradiť ako bežnú múku tak aj cukor. Svoje využitie nájde preto predovšetkým v sladkej kuchyni a príprave múčnikov. Jablková múka je prirodzene bezlepková
Jablká obsahujú fruktózu, ovocný cukor, ktorý v pečive často plne nahradí bežný cukor. Sú zdrojom pozitívne pôsobiacich antioxidantov, Obsahujú vitamín C. Každé jablko obsahuje okolo 85% vody. Pre výrobu jedného kila jablčnej múky je tak potrebné takmer 10 kg celých jabĺk.
Jablková múka sa vyrába z celých jabĺk, ktoré sa pokrája a usuší. Usušené sa rozomelú na potrebnú hrubosť, tým je 100% jablčná múka hotová a je bez ďalších prísad.
Jablčná vláknina sa vyrába z z vylisovaných jabĺk a šupiek, ktoré sa usuší a potom najemno namelú. Má výraznú sladkastú chuť aj vôňu a je ideálna do jogurtov, musli alebo na pečenie.