S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 

-------- -DOPRAVA-

--------Slovenská pošta

---------DPD preprava

-------zdarma od 80 EUR

 

--------VÝDAJNÉ MIESTA-

-----Uloženka - do 18 kg--------

-------zdarma od 40 EUR

 

-

 


Úvod » PRIRODZENE BEZLEPKOVÁ » Ovsená múka bez lepku 500 g


        

Ovsená múka bez lepku 500 g

 

Číslo produktu: 7427
Nákupom získate 3 body
Vaša cena bez DPH : 2,59 EUR
Vaša cena s DPH (12 %):
2,90 EUR

do košíka:
  ks  

Ovsená múka

Ovsená bezlepková múka

Na zahustenie polievok, omáčok, pudingov a pod. možno ju pridať aj do chlebového cesta, na prípravu slaných i sladkých ciest.

Ovos pochádza z fariem, ktoré majú dlhú tradíciu v pestovaní tejto obilniny v bezlepkovej kvalite.

Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1467 kJ / 348 kcal Tuky 8,4 g z toho nasýtené mastné kyseliny 1,3 g Bielkoviny 12 g Soľ 0 g

Zloženie: múka zo zŕn ovsa 100%

Podľa článku 3 ods. 3 Nariadenie Komisie (ES) č. 41/2009 o zložení a označovaní potravín vhodných pre osoby s neznášanlivosťou lepku, musí byť ovos obsiahnutý v potravinách pre osoby s neznášanlivosťou lepku špeciálne vyrobený, pripravený a/alebo spracovaný tak, aby bolo zamedzené kontaminácii pšenicou, žitom, jačmeňom alebo ich krížencami, pričom obsah lepku v ovse nesmie byť vyšší ako 20 mg/kg.* Avšak, na základe Oznámenie Komisie z 13.7.2017 týkajúce sa poskytovania informácií o látkach alebo produktoch vyvolávajúcich alergie alebo neznášanlivosť, je novo povinnosť označovať aj bezlepkový druh ovsa v zložení výrobku ako alergén aj napriek tomu, že spĺňa vyššie uvedené požiadavky. Toto rozhodnutie vzniklo na základe prílohy II Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1169/2011 o poskytovaní informácií o potravinách spotrebiteľom, kde je ovos uvedený, spoločne s inými druhmi obilnín, ako látka vyvolávajúca alergiu alebo neznášanlivosť.** *Zdroj: Nariadenie Komisie (ES) č. 41/2009 z 20. januára 2009 o zložení a označovaní potravín vhodných pre osoby s neznášanlivosťou lepku [online]. 2009 [cit. 2016-07-11]. ** Zdroj: Oznámenie Komisie z 13.7.2017 týkajúce sa poskytovania informácií o látkach alebo produktoch vyvolávajúcich alergie alebo neznášanlivosť, ako je uvedené v prílohe II nariadenia (EÚ) č. 1169/2011 o poskytovaní informácií o potravinách spotrebiteľom

Y2FkZjNjMj