Úvod
»
PRIRODZENE BEZLEPKOVÁ
PRIRODZENE BEZLEPKOVÁ
Jedálny lístok celiakov sa nezaobíde bez bezlepkovej múky, ktorá nahrádza múku bežnú (obsahujúcu lepok).
Z prirodzene bezlepkovej múky je možné upiecť chlieb alebo iné pečivo, slúži na sladké i slané pečenie, rovnako tak ju možno použiť na zahusťovanie omáčok a polievok, alebo použiť pri varení alebo do studenej kuchyne. Bezlepkové múky sa vyrábajú z prirodzene bezlepkových surovín a súčasne sú balené tak, aby neprišli pri spracovaní v akejkoľvek časti výrobného procesu do kontaktu s lepkom
Naše múky sú prirodzene bezlepkové zo surovín neobsahujúce lepok, sú spracované v bezlepkovej prevádzke, nie sú však testované na stopové množstvo lepku
Fazuľová múka z mungo fazule čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá fazuľová múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí. Mletie prebieha pomalými postupmi za studena. Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre trávenie a vstrebávanie
Hrachová múka - žltý hrach čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá hrachová múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí. Mletie prebieha pomalými postupmi za studena. Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre trávenie a vstrebávanie
Hrachová múka - zelený hrach čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá hrachová múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí. Mletie prebieha pomalými postupmi za studena. Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre trávenie a
Ryžová múka čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá pohánková múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí. Mletie prebieha pomalými postupmi za studena. Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre trávenie a vstrebávanie živín.
Fazuľová múka z červenej fazule čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá fazuľová múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí. Mletie prebieha pomalými postupmi za studena. Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre trávenie a
Múka pšenová čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá pšeno múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí. Mletie prebieha pomalými postupmi za studena. Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre trávenie a vstrebávanie živín. Vláknina
Múka pšenová čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá pšeno múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí. Mletie prebieha pomalými postupmi za studena. Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre trávenie a vstrebávanie živín. Vláknina
Ovsená múka Ovsená bezlepková múka Na zahustenie polievok, omáčok, pudingov a pod. možno ju pridať aj do chlebového cesta, na prípravu slaných i sladkých ciest. Ovos pochádza z fariem, ktoré majú dlhú tradíciu v pestovaní tejto obilniny v bezlepkovej kvalite. Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1467 kJ / 348 kcal Tuky 8,4 g z toho nasýtené mastné kyseliny 1,3 g Bielkoviny 12 g Soľ 0 g
Arašidová múka plnotučná mleté pražené arašidy (podzemnice olejnej) Arašidy sú zdrojom účinných antioxidačných aj antibakteriálnych látok. Arašidy obsahujú asi 25 až 30 percent bielkovín, na rovnakú hmotnosť obsahujú viac bielkovín ako hovädzí steak. Tuky, bielkoviny a vláknina v arašidoch vám pomôžu udržať pocit sýtosti na dlhšiu dobu. Arašidy sú bohaté na vitamíny skupiny B (B1, B2, B3 a B5) a
Ciroková múka čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny z ekologického poľnohospodárstva Čerstvo zomletá ciroková múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí. Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre trávenie a vstrebávanie živín. Vláknina takto
Ciroková múka čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny z ekologického poľnohospodárstva Čerstvo zomletá ciroková múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí. Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre trávenie a vstrebávanie živín. Vláknina takto
Šošovicová múka - múka z červenej šošovice Múka je vhodná len pre tepelné spracovanie: sladké i slané pečeniena zahusťovanie polievok a omáčokna prípravu placiek, knedlí, halušiekna prípravu nátierokPri príprave cesta na pečenie nahraďte časť bežné múky múkou šošovkové. Do knedlí, na zahusťovanie a do nátierok môžeme použiť 100% šošovkové múky. Nátierku pripravíte z hustej šošovkové kaše.
Ryžová múka lepivá Lepivosť spôsobuje vysoký obsah škrobu obsiahnutý v zrnách Je všestranná a vhodná len pre tepelné spracovanie - na slané i sladké pečenie, zahusťovanie, výrobu omáčok a bešamelu, výrobu tradičných ázijských pokrmov (napr. Knedličky Dim Sum) a dezertov Lepivá (lepkavá) ryža je krátkozrnná odrodou ryže. Múka z bielej lepivej ryže má skvelé zahusťovacie a spojivového vlastnosti. V
Ciroková múka čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny z ekologického poľnohospodárstva Čerstvo zomletá ciroková múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí. Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre trávenie a vstrebávanie živín. Vláknina takto
Rýžová celozrnná múka z hnedej ryže premium čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá hrachová múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí. Mletie prebieha pomalými postupmi za studena. Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre
Pohánková múka z lúpanej pohánky čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá pohánková múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí. Mletie prebieha pomalými postupmi za studena. Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre trávenie a
Sezamová múka vyrobená šetrnými postupmi lisovaním za studena pre uchovanie cenných látok. Sezamové múka je vhodná do studenej i teplej kuchyne Predovšetkým do slaných ale aj sladkých receptov. Má výraznú chuť ľahko horkastú po sezamu Zloženie: čiastočne odtučnená sezamové semienka lúpaná Krajina pôvodu suroviny: India Vyrobené v EU
Banánová múka bezlepková Banánová múka je vhodná pre všestranné použitie:- Pre výrobu vanilkového krému,- Na výrobu omáčok- Pre pečenie chleba alebo koláčov (až 30% za inú múku)Veľmi dobre tolerovaná alergikom. Bohatá na draslík a minerálne látky.Vyrobené z odrody banánov vhodných pre varenie a pečenie.Neutrálnej chuti.Energetická hodnota ve 100g 341kcal / 1447kJ Bielkoviny (proteíny) 2,0g
Múka cícerová čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá cícerová múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí. Mletie prebieha pomalými postupmi za studena. Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre trávenie a vstrebávanie živín.
Rýžová celozrnná múka z hnedej ryže premium čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá hrachová múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí. Mletie prebieha pomalými postupmi za studena. Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre
Pohánková múka z lúpanej pohánky čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá pohánková múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí. Mletie prebieha pomalými postupmi za studena. Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre trávenie a
100% Teffová mouka TEFF patří k nejvýživnějším plodinám na světě. Bývá považován za nutriční zázrak. Má vyvážený poměr bílkovin a sacharidů, vynikající aminokyselinový profil, vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index. Je jedinečným koktejlem vitaminů a minerálních látek. Teff je přirozeně bezlepkový. Má příjemnou oříškovou chuť a je lehce stravitelný. Je vhodný pro celiaky, hubnoucí,
Amarantová múka čerstvo mletá na kamennom mlyne z prirodzene bezlepkovej suroviny Čerstvo pomletá amarantová múka je vyrobená tradičnými postupmi prostredníctvom mlynských kameňov, technológiou overenou našimi predkami niekoľko tisícročí. Mletie prebieha pomalými postupmi za studena. Medzi otáčajúcimi sa kameňmi si zrno uchová obsah cenných enzýmov dôležitých pre trávenie a vstrebávanie živín.
Banánová bezlepková múka 1 kg Banánová múka je vhodná pre všestranné použitie:- Pre výrobu vanilkového krému,- Na výrobu omáčok- Pre pečenie chleba alebo koláčov (až 30% za inú múku)Veľmi dobre tolerovaná alergikom. Bohatá na draslík a minerálne látky.Vyrobené z odrody banánov vhodných pre varenie a pečenie.Neutrálnej chuti.Energetická hodnota ve 100g 341kcal / 1447kJ Bielkoviny (proteíny) 2,0g
Gaštanová múka Všestranné použitie, vhodné pre pečenie chleba, na sladké pečenie a koláče (obzvlášť pre palacinky a vafle).Možno použiť aj do omáčok.Až 30% je možné nahradiť za inú bežnú múku. Energetická hodnota 357kcal / 1508kJ BielkovinySacharidyz toho cukorTukz toho nasýtené mastné kyseliny VlákninaSodík 4,4g69,5g18,0g3,4g0,5g15,5g0,01g ve 100 g výrobku.
Banánová múka z ovocných zrelých banánov - sladká K osladenie cereálií, kaší, tvarohu, jogurtu, náplň do dezertov a koláčov, smoothies a kokteilov. Možno použiť ako sladidlo pri príprave akéhokoľvek pokrmu. Pre studenú i teplú kuchyňu: príprava smoothiedo jogurtumúčniky, dezertysladké pečeniesušienky, koláčekaše, pudingyposyp pokrmu, sladidloBanánová múka má sladkú chuť. 100% prášok z BIO banánov
Tekvicová múka vhodná do studenej aj teplej kuchyne 100% prírodný produkt Z nesolených, nepražených tekvicových semienok z južnej Moravy. Vyrobená pomalými a šetrnými postupmi lisovaním za studena, v raw kvalite, uchované všetky cenné látky bez prídavných látok a konzervantov, jemná prirodzená chuť Vhodná do teplej i studenej kuchyne, na varenie i pečenie na sladko aj naslano, je možné pridať do
Banánová múka z ovocných banánov neutrálnej chuti Určená len pre tepelné spracovanie Využitie je všestranné. Hodí sa nielen pre sladké pečenie (vynikajúci v mrkvovom torte, tekvicový koláč), ale výbornou službu urobí tiež v chlebe. V Latinskej Amerike sa používa aj na prípravu kaší pre deti. Možno tiež použiť pri príprave a zahusťovanie omáčok a pokrmov. Banánovou múku je možné použiť aj ako náplň
Banánová múka z ovocných zrelých banánov - sladká K osladenie cereálií, kaší, tvarohu, jogurtu, náplň do dezertov a koláčov, smoothies a kokteilov. Možno použiť ako sladidlo pri príprave akéhokoľvek pokrmu. Pre studenú i teplú kuchyňu: príprava smoothiedo jogurtumúčniky, dezertysladké pečeniesušienky, koláčekaše, pudingyposyp pokrmu, sladidloBanánová múka má sladkú chuť. 100% prášok z BIO banánov
Mandľová múkaz odtučnených nelúpaných mandlí, v raw kvaliteMandľová múka je prirodzene bezlepková a je vhodná na pečenie, ako prísada k müsli a dezertom, k zjemneniu omáčok, zmrzliny.Nutričné hodnoty mandľové múky v 100 g:12 g Tuk10 g Sacharidy45 g Bielkoviny21 g Vláknina1.749 kJ Energetická hodnota375 kcal Kalórieskladovanie:orechové múky by mali byť dobre uzavreté a skladované v chlade a suchu.